Je BH-maat opmeten en berekenen? Zo moet het! - Sliponline Daisycon Affiliate Marketing
  • Lorem ipsum

Je BH-maat berekenen? Zo moet het!

7 mei 2019
door Franca Jaspers

Je BH maat opmeten en berekenen

Het werkt maar verwarrend al die verschillende BH maten, daarvoor zijn wij, om jou te helpen. Het goed begrijpen van de BH maten is belangrijk, zo sluit jouw BH mooi aan en zit deze comfortabel. Met deze handige gids kun jij je eigen BH maat berekenen. Bijna 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat, dus doe het meteen goed!

 

Hoe meet je je BH maat?

Je BH maat bepalen is geen ingewikkelde taak, als je weet wat je moet doen. Zorg dat je een BH zonder Push up of dikke vulling draagt, pak een meet lint en ga vlug voor de spiegel staan. Om je omtrek te meten, moet je net onder je borsten meten, lift ze een beetje als het nodig is en meet de omtrek strak en recht onder de borsten. Meet daar de omtrek van je bovenlichaam, schrijf dit getal op en rond het af naar het dichtstbijzijnde hele nummer. Bijvoorbeeld: 82,3 = 82 en 83,8 = 84.

BH maat tabel

Dan gaan we verder met je bh maat opmeten. Meet hierbij weer de gehele omtrek van je bovenlichaam maar dan zonder strak te trekken over het volste / grootste gedeelte van je borsten. Schrijf het getal weer op  in centimeters en rond het af naar het dichtstbijzijnde hele nummer. Kijk eerst even naar de omtrek van je BH, zoek hierna de juiste cup-maat erbij. Je BH maat bepalen doe je zo snel en gemakkelijk.

Zo is het al een stuk simpeler toch?

 

Hoe moet een BH zitten?

Je BH moet goed aansluiten, veel vrouwen dragen een BH met te grote omtrek. Hierdoor zal deze minder fijn zitten en geeft de BH niet de juiste ondersteuning die je borsten nodig hebben. Maar dit kun je gelukkig makkelijk zelf controleren, loop weer even naar de spiegel toe, pak je nieuwe BH, trek deze aan en kijk of je deze aan de buitenste haakjes kunt sluiten. Als je BH goed zit moeten er nog 2 vingers tussen je BH-band en je rug passen, wanneer je BH te strak zit snijdt deze. De omtrek van de BH is te groot, als je de haakjes op z’n strakst hebt zitten en er nog meer dan 2 vingers tussen de BH-band en rug passen. Bij veel vrouwen is de omtrek dus te groot, hierdoor heb je minder ondersteuning. Ook gaan dan de BH-bandjes meer in de schouders snijden, doordat de BH-band minder ondersteuning geeft.

 

De juiste Cupmaat bepalen

Bij de goede Cup-maat van een BH zitten je borsten volledig in de cups en zijn de cups goed gevuld, je borsten mogen er niet aan de zijkant of bovenkant uitsteken, dan is de Cup maat te klein. Wanneer de cups niet volledig gevuld zijn is de Cup maat te groot, hierdoor krijgen je borsten minder ondersteuning van de BH. Zorg altijd dat je de juiste BH maat hebt, de verkeerde BH maat kan leiden tot rug-nek klachten of hoofdpijn, vooral bij vrouwen met grotere borsten is dit heel belangrijk. Je borsten veranderen ook met de jaren, hiermee kan je BH-maat ook veranderen. Elk merk valt iets anders uit, houdt hier dus rekening mee als je een ander merk BH probeert, of vraag eerst even advies over de juiste maat. Sliponline wil jou hier altijd bij helpen, ik ( Franca ) heb al 30+ jaar ervaring in het verkopen van BH’s, dus samen vinden wij zeker de juiste voor jouw. Kortom, de juiste BH maat berekenen helpen we je graag mee.

 

Groetjesss 

 

Bekijk al onze bh's

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »