Kan ondergoed in de droger? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Kan ondergoed in de droger?

20 Apr 2023
door Melanie

Een vraag die wij vaak krijgen is of ondergoed in de droger kan.. Het antwoord? Ja, over het algemeen kan ondergoed in de droger worden gedroogd. Veel soorten ondergoed zijn gemaakt van materialen die hittebestendig zijn en die niet krimpen of beschadigd raken in de droger. Maar het is belangrijk om de wasvoorschriften op het label van het ondergoed te controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om in de droger te drogen.

Sommige soorten ondergoed, zoals ondergoed met kant, of gemaakt van bijvoorbeeld wol of zijde, kunnen het beste worden opgehangen om te drogen in plaats van in de droger te worden gestopt. Deze materialen kunnen gevoeliger zijn voor hitte en kunnen worden beschadigd in de droger, ook bij bh's is het niet te adviseren om deze in de droger te doen.

Als je ervoor kiest om jouw ondergoed in de droger te drogen, gebruik dan een lage of medium temperatuurinstelling en zorg ervoor dat het ondergoed niet te lang in de droger blijft. Dit kan helpen voorkomen dat het ondergoed krimpt of beschadigd raakt.

Om het makkelijk te maken, hierbij een lijstje van het ondergoed wat je het beste niet in de droger kunt doen:

  1. Kanten ondergoed
  2. BH's
  3. Dure lingerie
  4. Wollen ondergoed
  5. Zijde ondergoed
  6. Microbifiber ondergoed (dit ondergoed kan er wel redelijk tegen, maar het is niet nodig om dit in de droger te doen, omdat het al meteen droog is.)

Lang verhaal kort, het is belangrijk om de wasvoorschriften op het label te controleren en je eigen oordeel te gebruiken bij het beslissen of je je ondergoed in de droger wilt drogen.

Wil je meer weten over onze collectie ondergoed en/of advies over de maat, pasvorm of kleur? Onze klantenservice is altijd bereikbaar. 

[blog-products-9]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »