Laden...
 • Lorem ipsum

Bh bandjes kruisen

16 Jul 2023
door Melanie

Het kruisen van bh-bandjes is een handige techniek die kan helpen bij het dragen van bepaalde outfits en het bieden van extra ondersteuning. In deze blog leg ik je uit waarom je bh-bandjes zou kunnen kruisen, hoe je het kunt doen en welke voordelen het biedt.

Waarom zou je bh-bandjes kruisen?

 1. Verborgen bandjes: wanneer je een top, jurk of tanktop met een racerback- of halternekstijl draagt, kunnen de gekruiste bandjes je bh-bandjes verbergen, waardoor je een nettere look krijgt zonder zichtbare bandjes.
 2. Extra ondersteuning: het kruisen van de bandjes kan extra ondersteuning bieden, vooral als je een grotere cup maat hebt. Door de bandjes op de rug te kruisen, wordt het gewicht van je borsten gelijkmatiger verdeeld, wat comfortabeler kan zijn en je meer steun geeft.
 3. Voorkomen van afzakken: voor mensen met smalle of aflopende schouders kunnen bh-bandjes soms afzakken. Door ze te kruisen, blijven ze beter op hun plaats en hoef je je geen zorgen te maken dat ze van je schouders glijden.

Hoe kruis je bh-bandjes?

Het kruisen van de bh-bandjes is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het ontwerp van je bh. Hier zijn de algemene stappen:

 1. Trek je bh aan zoals je normaal zou doen.
 2. Steek je handen door de armopeningen naar binnen, naar de rugzijde van je bh.
 3. Zoek de uiteinden van de bandjes op je rug.
 4. Kruis de bandjes zodat ze aan de tegenovergestelde zijde van je rug uitkomen. Bijvoorbeeld, als je bh normaal gesproken gesloten wordt aan de achterkant, kruis dan de bandjes over je rug en maak ze vast aan de voorkant.
 5. Pas de bandjes aan zodat ze comfortabel zitten en de gewenste ondersteuning bieden.

Maar er zijn meer opties dan alleen dit. Er zijn ook speciale oplossingen. Zo is er een bandje waarmee je jouw bh bandjes bij elkaar kan brengen op je rug. Dat is ons racerback bandje, die je hier kunt vinden: (klik hier). Hiermee kun je dus van elke bh een racerback bh of bh met kruisbandjes maken, ideaal! Er zijn ook speciale clips die je hiervoor goed kan gebruiken.

Voordelen van het kruisen van bh-bandjes

 1. Het biedt een discrete look zonder zichtbare bandjes, wat handig is bij het dragen van bepaalde kledingstukken.
 2. Het kan extra ondersteuning bieden, vooral voor vrouwen met een grotere cup maat.
 3. Het voorkomt dat de bandjes van je schouders glijden, vooral als je smalle of aflopende schouders hebt.

Kortom, het kruisen van je bh-bandjes is een handige truc om je bh aan te passen aan verschillende outfits en om extra ondersteuning en comfort te bieden. Experimenteer met verschillende kruispatronen en ontdek welke manier het beste voor jou werkt!

Wil je meer weten over onze collectie bh's en/of advies over de maat, pasvorm of kleur? Onze klantenservice is altijd bereikbaar, via de chat, mail of telefoon.

Meteen alvast een mooie bh shoppen?

[blog-products-60]

Groetjes,

Melanie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter