Hoe moet je menstruatie ondergoed wassen? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Hoe moet je menstruatie ondergoed wassen?

5 Sep 2023
door Melanie

Het wordt steeds populairder voor de vrouwen: Menstruatieondergoed is een handig en duurzaam alternatief voor wegwerpproducten tijdens je menstruatie. Het correct wassen en onderhouden van menstruatieondergoed is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft. In deze blog bespreek ik uitgebreid over de opties en manieren om je menstruatieondergoed te wassen.

Zodra je menstruatieondergoed hebt gedragen, spoel je ze onmiddellijk uit onder koud water om eventueel bloed weg te spoelen en te voorkomen dat het opdroogt en vlekken veroorzaakt. Je kunt een milde, on geparfumeerde zeep gebruiken als dat nodig is, maar vermijd zeep met agressieve chemicaliën, omdat dit de absorptie-eigenschappen van het ondergoed kan aantasten.

2. Bewaar ze tot je klaar bent om te wassen

Bewaar je gespoelde menstruatieondergoed op een koele, droge plaats totdat je klaar bent om ze te wassen. Vermijd het opstapelen van vuile menstruatieondergoed op vochtige of warme plaatsen, omdat dit geurtjes en bacteriële groei kan bevorderen.

3. Handwas of machine was

Het meeste menstruatieondergoed kan zowel met de hand als in de wasmachine worden gewassen, afhankelijk van de instructies van de fabrikant. Als je ervoor kiest om met de hand te wassen, vul dan een emmer of gootsteen met koud water en een mild wasmiddel. Laat het ondergoed een tijdje weken en beweeg de broekjes zachtjes om vuil en resten te verwijderen.

4. Gebruik geen warm water of bleekmiddel

Vermijd het gebruik van warm water en bleekmiddel, omdat dit de vezels en elasticiteit van het ondergoed kan beschadigen. Koud water is het beste om te voorkomen dat bloedvlekken zich vastzetten.

5. Was apart

Was menstruatieondergoed altijd apart van je gewone kleding om mogelijke vlekken en kruisbesmetting te voorkomen.

6. Kies het juiste wasprogramma

Als je de wasmachine gebruikt, kies dan een zacht programma, bij voorkeur een kort programma met koud water. Vermijd het gebruik van wasverzachter, omdat dit de absorberende eigenschappen van het ondergoed kan verminderen.

7. Droog op een lage temperatuur

Laat je menstruatieondergoed aan de lucht drogen of gebruik een lage droogtemperatuur om de elasticiteit van de stof te behouden. Vermijd hoge temperaturen, omdat deze de stof kunnen beschadigen.

8. Controleer de instructies van de fabrikant

Raadpleeg altijd de zorginstructies op het label van je menstruatieondergoed, omdat verschillende merken mogelijk specifieke aanbevelingen hebben.

9. Bewaar ze zorgvuldig

Bewaar je schone menstruatieondergoed op een schone, droge plaats, bij voorkeur in een ademende zak of hoes. Dit helpt geurtjes te voorkomen en zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor je volgende menstruatie.

Door deze zorgvuldige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je menstruatieondergoed fris, hygiënisch en duurzaam blijft, waardoor je geld bespaart en het milieu minder belast. Vergeet niet om de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen voor het beste resultaat en de levensduur van je menstruatieondergoed.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het wassen van je menstruatieondergoed of andere kledingstukken of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf meteen menstruatieondergoed shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je:

https://www.sliponline.nl/dorina-midi-slip-menstruatieondergoed-2-pack.html

https://www.sliponline.nl/chantelle-menstruatie-slip-period-proof-tailel-sli.html

https://www.sliponline.nl/chantelle-menstruatie-hipster-period-proof-hipster.html

https://www.sliponline.nl/sloggi-menstruatie-ondergoed-period-short-heavy-1.html

https://www.sliponline.nl/sloggi-menstruatie-ondergoed-period-pants-tai-ligh.html

Groetjes,

Melanie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter