Hoe vaak moet je, je pyjama nu eigenlijk echt wassen? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Hoe vaak moet je, je pyjama nu eigenlijk echt wassen?

16 mei 2022
door Melanie

De ene persoon slaapt het liefst naakt, de ander draag liever een pyjama tijdens het slapen. Ben jij een pyjama-drager? Dan is het slim om je pyjama niet al te vaak achter elkaar te dragen als je in bed kruipt. Je moet je pyjama namelijk best wel vaak in de was stoppen.

Bizarre resultaten

We staan met onze pyjama's op en we gaan ermee naar bed. Maar dat jouw favo setje ook in de was moet, dat wordt nog wel eens vergeten.

Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die weleens vergeet om een pyjama op tijd te wassen. Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen hun pyjama gemiddeld na dertien keer dragen pas in de wasmand gooien, terwijl vrouwen zelfs zo’n zeventien (!) keer dezelfde pyjama aan hebben. Pas als-ie begint te stinken, wassen de 2.500 deelnemers van het onderzoek de kledingstukken.

Vaker dan je denkt

Maar als je logisch nadenkt, je draagt een trui of shirt ook niet zo vaak achter elkaar tot je gaat wassen? Je zou je pyjama dan ook een stuk vaker moeten wassen dan je waarschijnlijk verwacht. Tijdens je nachtrust zweet je immers en verlies je ook huidcellen. Als die in je pyjama terecht komen en blijven hangen, is dat niet fris natuurlijk. Het kan tevens ook een groot bacteriefeest opleveren en dat kan weer leiden tot infecties en ontstekingen. En dit niet alleen bij jou, maar ook bij de persoon die naast je ligt. 

Pyjama wassen op 60 graden?

Hoe vaak pyjama verschonen, dat is de vraag. Net als je beha zou je, je pyjama na vier keer dragen toch echt in de wasmachine moeten gooien. Het liefst op veertig of zestig graden, dan weet je zeker dat je pyjama weer helemaal fris is. 

Zelf een nieuwe pyjama shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je:

https://www.sliponline.nl/lunatex-tricot-dames-nachthemd-lange-mou-134814138.html

https://www.sliponline.nl/lunatex-tricot-dames-nachthemd-korte-mou-134785614.html

https://www.sliponline.nl/pastunette-deluxe-dames-pyjama-satijn-snow.html

https://www.sliponline.nl/gentlemen-katoenen-heren-pyjama-9428-donkerblauw.html

https://www.sliponline.nl/meq-heren-shortama-blue-stripe-1207a.html

Groetjes,

Melanie

[blog-products-16]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »