Laden...
  • Lorem ipsum

Op hoeveel graden ondergoed wassen?

14 Feb 2021
door Franca Jaspers

Ondergoed wassen, het klinkt als een simpel alledaags klusje. Toch kan het een en ander misgaan. Zo kan je ondergoed zo een paar maten krimpen, wanneer je per ongeluk te heet wast. Om zo lang mogelijk plezier te beleven aan je ondergoed, is het belangrijk op de juiste manier te wassen. Maar wat is de juiste manier? Op welke temperatuur moet je het ondergoed wassen? Lees snel verder om antwoord te krijgen op al je vragen.

 

Op welke temperatuur moet je het ondergoed wassen?


De temperatuur waarop je je ondergoed moet wassen, is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Ondergoed kan gemaakt worden van natuurlijke materialen of synthetische materialen. Natuurlijke materialen zijn afkomstig van bijvoorbeeld de katoenplant of van verschillende houtsoorten. Synthetische materialen worden door middel van speciale productietechnieken geweven. Ondergoed van natuurlijke materialen heeft iets andere wasvoorschriften dan ondergoed van synthetisch materiaal.

 

Natuurlijke materialen


Is je ondergoed van natuurlijk materiaal, zoals katoen, linnen, modal, viscose, tencel of bamboe gemaakt? Het is dan verstandig om de eerste keer met een zo koud mogelijk spoelprogramma te wassen. Zo wordt overtollig verfstof uit het katoen gespoeld. Daarnaast neemt katoen na een wasbeurt meer vocht op.


Voor wit en gekleurd natuurlijk materiaal geldt:


• Was de eerste keer met een zo koud mogelijk spoelprogramma.
• Was na de eerste wasbeurt op een koud programma.
• Gekleurd katoen kan op 40 graden gewassen worden.
• Wit katoen kan op 60 graden gewassen worden (100% katoen mag op 90 graden worden gewassen).
• Maak geen gebruik van de droger.


Voor stoffen als modal, viscose, tencel en bamboe is een temperatuur van maximaal 40 graden het beste. Zo behoud jij de kleuren van jouw ondergoed van natuurlijke materialen.

 

Synthetisch materiaal


Is je ondergoed van synthetisch materiaal, zoals polyester, polyamide, elastan, nylon of acryl gemaakt? Dan is het verstand je ondergoed niet warmer dan 40 graden te wassen. Zo voorkom je dat jouw ondergoed verkleurd.


Voor synthetisch materiaal geldt:


• Was de eerste keer met een zo koud mogelijk spoelprogramma. Dit voorkomt doorlopen of afgeven van verschillende kleuren. Zet je synthetische materialen dus niet in stilstaand water.
• Was wit en gekleurd synthetisch materiaal niet warmer dan 40 graden. Dit voorkomt vroegtijdige verkleuring.
• Maak geen gebruik van de droger. Synthetisch ondergoed is vaak al bijna droog, wanneer het uit de wasmachine komt.


Door deze wasvoorschriften voor ondergoed van synthetische materialen te volgen, zorg je ervoor dat je ondergoed mooi, comfortabel en duurzaam blijft.


Twijfel je over het materiaal dat voor jouw ondergoed is gebruikt? Kom je er met de informatie op het label niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.

 

Of bekijk al ons dames ondergoed & heren ondergoed

[blog-products-9]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter