Alle verschillende soorten dames ondergoed op een rijtje - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Damesondergoed: alle soorten en kwaliteiten op een rijtje

2 Apr 2021
door Franca Jaspers

De zoektocht naar het perfecte damesondergoed kan erg lastig zijn. Er is zoveel keus! Van slips en shorts tot tops en bh’s: damesondergoed is er in alle soorten, maten en kwaliteiten. Om je te helpen bij de keuze voor damesondergoed, vind je hier alles over de soorten en kwaliteiten damesondergoed op een rijtje. Zo vind jij snel het perfecte ondergoed, waar je jarenlang plezier aan kunt beleven.

 

Verschillende soorten damesondergoed

Het aanbod aan damesondergoed is erg groot. Dit kan de zoektocht ingewikkeld maken. Wat draagt het fijnst? Welk ondergoed is geschikt onder welke kleding? Hieronder zie je een overzicht en beschrijving van de verschillende categorieën damesondergoed. Met behulp van dit overzicht weet je alles over slips, shorts, hemdjes, shirts, tops, bh’s, nachtkleding, beenmode, onderrokken en -jurken, corrigerend ondergoed en thermondergoed. Zo wordt het maken van een keuze voor damesondergoed een eitje.

 

Slips en shorts

We beginnen met een essentieel kledingstuk uit de ondergoedlade, namelijk dames onderbroeken, oftewel de slips en shorts. Damesonderbroeken zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je slips, hipsters, strings en boxershorts.

 

Dames slips

Misschien wel een van de bekendste dames onderbroeken is de dames slip. Een slip is een kort broekje zonder pijpjes. Er is een breed aanbod aan dames slips. We bespreken hier de populairste modellen, zoals de taille/maxi slips en de brazilian slips.

  1. Taille/maxi slips

De taille/maxi slip is een hogere dames slip die tot in de taille zit. Dit type dames slip draagt erg comfortabel, vooral onder (spijker)broeken en rokken.

  1. Heup/midi slips
    De heup/midi slip is de bekende en meest gedragen dames slip in Nederland. De band van dit type slip komt net tot de heupen. De heup/midi slips zijn dus net iets lager dan de taille/maxi slips.
  2. Bikini/mini slips: De bikini/mini slips zijn lagere dames slips. Deze zijn perfect wanneer je bijvoorbeeld een lagere broek of rok draagt en je wilt voorkomen dat je slip zichtbaar wordt.
  3. Rio slips: De Rio slip is een hoog uitgesneden slip. De zijkant van de Rio slips is erg hoog uitgesneden, waardoor er  aan de zijkant van je heupen minder stof zit. Hierdoor ervaar je meer bewegingsvrijheid.
  4. Brazilian slips De Brazilian slips worden steeds populairder. Deze slips zijn aan de voorkant hetzelfde als een normale slip, maar ze zijn aan de achterkant hoog opgesneden. Hierdoor zijn je billen beter te zien.

Dames hipsters

De dames hipsters zijn al jarenlang geliefd onder vrouwen. En dat is niet voor niets! Een hipster is een laag uitgesneden broekje. Hierdoor komen de hipsters niet snel boven je broek of rok uit. Ook zorgt de lage uitsnede ervoor dat ze mooi aansluiten bij de benen. Bij de aanschaf van een dames hipster kun je kiezen hoeveel bil je wilt bedekken. Er zijn hipsters die de gehele bilpartij bedekken, maar je kunt ook kiezen voor een sexy uitgesneden model. Verder zijn dames hipsters in allerlei trendy kleurtjes en prints verkrijgbaar. Je kunt vaak kiezen uit chique hipsters, hipsters met printjes, naadloze hipsters, maar ook milieuvriendelijke hipsters worden steeds populairder.

 

Dames strings

Wanneer je wil dat je ondergoed onzichtbaar is onder je kleding, is de dames string een goede oplossing. De string is een hoog uitgesneden slip die de billen niet bedekt. Doordat de stof aan de achterkant tussen de billen verdwijnt, tekent deze niet af onder je kleding. Strings zijn hierdoor erg populair. Dames strings zijn dan ook in allerlei kleuren en printjes verkrijgbaar. Wil je zeker weten dat je string onzichtbaar blijft, bijvoorbeeld onder een strakke jurk? Ga dan voor een naadloze string. De dames string is een onmisbaar item in de ondergoedlade van de vrouw geworden.

 

Dames boxershorts

Ben je op zoek naar meer draagcomfort dan bijvoorbeeld een string of slip? Dan is een dames boxershort voor jou de oplossing. Vroeger was de boxershort exclusief voor de man, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Nu zijn er allerlei dames boxershorts op de markt. Een boxershort is een onderbroek met langere pijpjes. Boxershorts zijn ideaal, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van schurende bovenbenen. Door de lange pijpjes wordt dit schuren namelijk voorkomen. Daarnaast draag een dames boxershort erg fijn en ze zijn er in allerlei kleuren en prints.

 

Hemdjes en shirts

 Hemdjes en shirts zijn ideaal om te dragen onder je normale kleding. Niet alleen zorgen hemdjes en shirts voor extra warmte, maar je eigen kleding hierdoor vaak ook lekkerder. Dit type ondergoed wordt vaak gemaakt van katoen, microfiber, katoen of modal. Lees hieronder meer over de verschillende materialen en de voor- en nadelen ervan. Daarnaast zijn de hemdjes en shirts beschikbaar in allerlei kleuren. Of je nu op zoek bent naar een huidskleur, rood, oranje, blauw, wit of juist een zwart hemdje of shirt: alles is mogelijk. Zo vind je altijd een hemdje of shirt dat het beste onder jouw kleding past.

 

Tops en bh’s

 Onder mooie kleding hoort passend ondergoed. Wanneer je mooie tops en bh’s draagt, voel je jezelf lekkerder in je kleding. De juist bh of top zorgt ervoor dat jouw decolleté er mooi uitziet. Goede ondersteuning is essentieel bij een top of bh. Ook is het belangrijk dat je de juiste maat draagt. De omvang moet redelijk strak zitten, omdat de band nog iets uitloopt. Tops en bh’s zijn er in allerlei vormen en maten. Hieronder zie je een overzicht van de populairste keuzes:

 

  • Push-up bh
    Met een push-up bh creëer je eenvoudig een mooi decolleté. De push-up bh is hierdoor erg populair. Je hebt push-up bh’s in verschillende materialen en kleuren. Zo heb je er met printjes en kant, maar je hebt ook onzichtbare T-shirt push-up bh’s.

  • Beugel bh
    Een beugel bh is een bh met beugels aan de onderkant. Deze` beugels zorgen voor ondersteuning en comfort. De beugel bh is geschikt voor iedere cupmaat.

  • Bh zonder beugel
    Een bh zonder beugel is een comfortabele bh, die wel zorgt voor voldoende ondersteuning. Een beugelloze bh kan gedragen worden tijdens het sporten, maar is ook geschikt voor dagelijks gebruik. Doordat dit type bh geen beugel heeft, heb je geen last van drukkende plekken. Een bh zonder beugel zorgt dus voor ultiem draagcomfort.

  • Tiener bh

De aanschaf van je eerste bh kan behoorlijk lastig zijn. Waar moet je op letten? Een tiener bh is een zachte en soepele bh zonder beugel. Hierdoor dragen de bh’s erg fijn en heb je nauwelijks door dat je er een draagt. De tiener bh is geschikt voor tienermeisjes met een kleine cup.

  • Bralette
    Een bralette is een niet-voorgevormde bh. Dit type bh heeft ook geen beugels. Het is een comfortabele top, die vaak gemaakt wordt van zachte materialen, zoals katoen of kant. Een bralette biedt niet zoveel ondersteuning als bijvoorbeeld een beugel bh, maar draagt wel erg fijn en mooi.

  • Sport bh
    Wanneer je grote inspanningen levert tijdens een work-out of een hardloopsessie, is het belangrijk dat je een stevige en goede sport bh draagt. Een sport bh is essentieel voor sportende vrouwen.

 

  • Voorgevormde bh
    Een voorgevormde bh is een bh met gladde cups, die ook bol staan wanneer je de bh niet draagt. Een voorgevormde bh heeft een beugel en bevat een dun laagje schuim. Hierdoor schijnen bijvoorbeeld je tepels niet door. Ook krijgen je borsten automatisch een mooie vorm door een vormgevormde bh. Deze bh’s zijn er in allerlei kleuren en printjes, vaak worden ze ook afgemaakt met details zoals strikjes en steentjes.

  • Niet-voorgevormde bh
    Een niet-voorgevormde bh bevat in tegenstelling tot een voorgevormde bh, geen laagje schuim. De niet-voorgevormde bh zorgt ervoor dat de natuurlijke vorm van je borsten mooi uitkomt. Deze bh’s zitten erg lekker en hebben een fijne pasvorm. Deze bh’s zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt als je een grotere cupmaat hebt.

 

Thermo damesondergoed

Thermo damesondergoed is essentieel tijdens de koude dagen of tijdens de wintersportvakantie. Thermo ondergoed draag je als eerste laag, direct op je huid. Je kunt thermo ondergoed bijvoorbeeld dragen onder je gewone kleding, skikleding, wandelkleding of sportkleding.

 

Verschillende kwaliteit damesondergoed

De verschillende soorten damesondergoed zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte stoffen voor damesondergoed en de voor- en nadelen ervan. Zo weet jij bij je volgende aankoop van damesondergoed precies waar je op moet letten.

 

Katoenen damesondergoed

Katoen is een geliefd materiaal voor damesondergoed. Niet gek, want niet alleen is katoen damesondergoed zacht en ademend, het is ook nog betaalbaar en erg comfortabel. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en de nadelen van katoen.

 

Voordelen van katoen

  • Zacht
  • Ademend
  • Licht
  • Betaalbaar
  • Comfortabel
  • Neemt vocht goed op

 

Nadelen van katoen

  • Kreukt sneller
  • Kan vaal worden na wassen
  • Niet vormvast

 

Microfiber damesondergoed

Microfiber is een populair materiaal voor damesondergoed. De stof is erg zacht en is van een lichte kwaliteit. Microfiber draagt comfortabel en het tekent niet af onder kleding. De stof microfiber bestaat uit een dunne, synthetische vezel. Deze vezel wordt gemaakt van een mix van synthetische stoffen, zoals polyamide, nylon en/of polyester. De samenstelling van de vezels is extreem fijn, hierdoor draagt de stof erg licht.

 

Voordelen van microfiber

  • Zacht
  • Betaalbaar
  • Comfortabel
  • Lichte kwaliteit
  • Sterk en duurzaam
  • Droogt snel
  • Rekbaar
  • Goede pasvorm

 

Nadelen van microfiber

  • Kan koud aanvoelen
  • Neemt geen vocht op
  • Soms reageren mensen met een gevoelige huid op synthetische stoffen, zoals microfiber.

 

Elastisch katoen damesondergoed

 

Elastisch katoen is een gebreide stof gemaakt van katoen, waaraan een deel viscose of elastaan is toegevoegd. Hierdoor is de stof rekbaar. Een van de grote voordelen van elastisch katoen damesondergoed is dat het soepel is en veel draagcomfort biedt. Hieronder staan de voor- en nadelen van elastisch katoen op een rijtje.

 

Voordelen van elastisch katoen

  • Rekbaar
  • Licht verwarmend
  • Soepel
  • Draagcomfort

 

Nadelen van elastisch katoen

  • Kan vaak niet in de droger
  • Kan niet op hoge temperaturen worden gewassen

 

Modal damesondergoed

Modal is een veelgebruikte stof voor damesondergoed. Modal is een semisynthetische textielsoort. Het wordt gemaakt van de cellulose afkomstig van de beukenboom. De stof voelt erg glad en zacht aan. Soms wordt gezegd dat het luxe uitstraling heeft van zijde. Het voordeel van modal is dat het heet kan worden gewassen en dat het makkelijk vocht opneemt. Hieronder zie je alle voor- en nadelen van de textielsoort modal op een rijtje.

 

Voordelen van modal

  • Heerlijk zacht
  • Luxe, zijdeachtige uitstraling
  • Kan heet gewassen worden
  • Ademt
  • Duurzaam

 

Nadelen van modal

  • Iets prijziger
  • Kreukt sneller
  • Rekt sneller

 

Bamboe damesondergoed

Bamboe damesondergoed voelt extreem zacht aan. Ondergoed gemaakt van bamboe is ook duurzaam. Daarnaast is de stof erg sterk en geschikt voor de gevoelige huid. Als je dus snel last hebt van allergieën of irritaties, is bamboe de perfecte textielsoort voor jou.

 

Voordelen van bamboe

  • Extreem zacht
  • Duurzaam
  • Koel
  • Sterk
  • Geschikt voor de gevoelige huid

 

Nadelen van bamboe

  • Iets prijziger

 

Viscose damesondergoed

Viscose is een natuurlijke textielsoort, die afkomstig is uit houtpulp. Deze houtpulp wordt gewonnen uit het hout van bijvoorbeeld de beuk en de pijnboom. Het is een geheel natuurlijk materiaal dat erg zacht aanvoelt. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van viscose.

 

Voordelen van viscose

  • Zacht
  • Soepel
  • Kleurvast
  • Neemt vocht op

 

Nadelen van viscose

  • Kan niet op een hoge temperatuur worden gewassen
  • Is kwetsbaar als het nat is
  • Iets prijziger
  • Kreukt sneller

 

Je hebt nu een overzicht van alle beschikbare soorten damesondergoed en de verschillende stoffen en kwaliteiten. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over damesondergoed? Of heb je advies nodig bij de aanschaf van jouw volgende artikel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag, zodat jij jouw favoriete damesondergoed zo snel mogelijk in huis hebt.

 

Bekijk ons dames ondergoed

[blog-products-3]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter