Welk materiaal is het beste voor een warme pyjama? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Welk materiaal is het beste voor een warme pyjama?

13 Feb 2019
door Niels Jaspers

Lekker je favoriete warme pyjama aan in bed of op de bank tijdens de koude dagen, of heeft je moeder het altijd koud nu ze wat ouder wordt? Er zijn meerdere redenen waarom je een lekker warme pyjama aan wilt in bed.

Meerdere pyjama’s zijn geschikt hiervoor, de ene pyjama die net iets warmer is als de andere. Maar niet iedereen wil een even warme pyjama en niet iedereen vindt hetzelfde materiaal fijn. Dat is maar goed ook, anders zouden we allemaal dezelfde pyjama aan hebben en dat is natuurlijk ook een beetje saai. Wel makkelijk voor ons natuurlijk.

Welke materialen zijn er, wat zijn de voordelen van elk materiaal en welke materialen zijn het beste voor een lekker warme pyjama? Dat gaan we hieronder uitleggen.

Welke stof is het beste voor een warme winter pyjama

Er zijn een aantal verschillende materialen / stoffen waar je uit kunt kiezen voor een warme pyjama, dit zijn:

  • Badstof
  • Velours
  • Flanel
  • Satijn
  • Dikke katoen

Dit zijn het meest gebruikte materialen voor een lekker warme pyjama en van het meeste zal je ook wel ooit hebben gehoord.

 

Badstof: Een van de eerste materialen waar mensen vaak aan denken bij een lekker warme pyjama voor in de winter. Badstof bestaat uit de volgende combinatie van materialen: 80 % katoen en 20% polyester.

Dit betekent dat het grote deel gemaakt is van een natuurlijk materiaal, namelijk katoen. De overige 20% is een niet natuurlijk ( synthetisch ) materiaal en zorgt er voor dat het lekker warm en elastisch is. Onze Badstof pyjama’s zijn allemaal van een sterke kwaliteit en gaan dus lang mee. Ook zorgt de katoenen kwaliteit ervoor dat het gewoon goed vocht opneemt wat prettig is tijdens het slapen.

 

Velours: Velours is eigenlijk van een bijna dezelfde stof als badstof, ook lekker warm en dezelfde voordelen als badstof. Alleen het verschil is dat velours een geschoren badstof is. Dit betekent dat alle lusjes waarmee badstof gemaakt is open geschoren zijn, hierdoor voelt Velours een stuk zachter aan.

Daarom is Velours stiekem ook onze favoriete kwaliteit. Velours en badstof zijn beide ook gewoon even warm.

 

Flanel:  Flanel is gemaakt van een 100% katoenen kwaliteit, dus er zitten helemaal geen synthetische materialen in. Hierdoor heb je minder kans op allergische reacties. Flanel is gemaakt van een dikke katoenen kwaliteit en een zeer sterk materiaal, waardoor het ook lekker warm is.

Flanel is alleen niet zo warm als Velours of badstof. Het nadeel vinden wij zelf, dat flanel helemaal niet mee rekt. Zorg er dus zeker voor dat je de juiste maat uitkiest.

 

Satijn: De satijnen pyjama’s beginnen weer steeds populairder te worden, dit komt omdat ze een chique en luxe uitstraling hebben. Zo zie jij er toch nog netjes uit, ook al heb je een pyjama aan.

Satijn kan lekker warm zijn, kies dan wel altijd voor een satijnen pyjama met een geruwde katoenen binnenkant. Veel oudere mensen vinden satijn vaak fijn omdat het glad is, hierdoor komen ze makkelijk in of uit bed.

 

Dikke katoen: Een van de minder populaire maar ook gewoon goede warme pyjama’s zijn de dikke katoenen / tricot pyjama’s. Deze zijn lekker warm, maar niet zo warm als velours of badstof. Hiernaast zijn ze door de katoenen kwaliteit vaak wat minder duur als de overige pyjama’s.

 

De warmste pyjama’s

Hopelijk heb je nu een beter beeld, en kan je kiezen welke warme pyjama het meest geschikt is. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op, of laat een reactie achter hieronder op het blog bericht.

 Vind hier al onze heerlijk warme pyjama's 

Groetjesss Franca

[blog-products-16]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter