• Lorem ipsum

Maten voor vrouwenondergoed kunnen variëren afhankelijk van het merk en het land van herkomst. Over het algemeen worden vrouwenondergoedmaten bepaald door twee hoofdmetingen: de tailleomtrek en de heupomtrek. Hier zijn algemene richtlijnen voor het bepalen van de maat voor vrouwenkleding:

 1. Tailleomtrek: Meet de omtrek van je taille, meestal het smalste deel van je middel.

 2. Heupomtrek: Meet de omtrek van je heupen op het breedste punt.

Zodra je deze metingen hebt, kun je de maattabel van het specifieke merk of de specifieke winkel raadplegen. Hier is een algemene maattabel die je als referentie kunt gebruiken:

Algemene Maattabel Vrouwen kleding:

Houd er rekening mee dat deze tabel algemeen is en dat de exacte maten kunnen variëren. Het is altijd het beste om de maattabel van het specifieke merk te raadplegen, omdat ze mogelijk hun eigen maatvoering hanteren.

Daarnaast kunnen sommige merken ook specifieke maattabellen hebben voor bepaalde stijlen of soorten ondergoed, zoals slips, hipsters, of strings. Het is dus handig om deze informatie te controleren bij het kiezen van het juiste ondergoed.

Hier is een algemene maattabel voor herenondergoed. Net als bij vrouwenondergoed kunnen maten variëren tussen verschillende merken, dus het is altijd een goed idee om de specifieke maattabel van het merk te raadplegen waarvan je ondergoed koopt.

Algemene Maattabel Heren hemden/shirts:

Heren Slips: 

Let op dat sommige merken ook specifieke maten kunnen hebben voor verschillende stijlen of modellen ondergoed, zoals slips, boxers of briefs. Controleer altijd de maattabel van het specifieke product dat je wilt kopen.

Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt voor je taille en heupen voordat je een maat kiest. Het meten van je taille is meestal het smalste deel van je middel, en het meten van je heupen is meestal het breedste deel van je heupgebied.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene richtlijn is, en het is belangrijk om rekening te houden met individuele verschillen in lichaamsvorm en voorkeur. Als je de mogelijkheid hebt, is het altijd een goed idee om te passen voordat je koopt, vooral bij bh's waar de pasvorm cruciaal is voor comfort en ondersteuning.

Bh maat bepalen:

Het vinden van de juiste bh-maat is essentieel voor comfort en de algehele ondersteuning. Hier zijn stappen die je kunt volgen om je juiste bh-maat te bepalen:

 1. Meet je omvang: Gebruik een meetlint om de omtrek van je ribbenkast net onder je borsten te meten. Zorg ervoor dat het meetlint recht is en goed aansluit, maar niet te strak. Als het een oneven getal is, rond dan naar boven af.

 2. Bepaal de omvang maat: Als je meetresultaat een even getal is, voeg dan 10 cm toe. Als het een oneven getal is, voeg dan 12 cm toe. Dit geeft je de omvang maat. Bijvoorbeeld, als je meetresultaat 78 cm is, voeg dan 10 cm toe en krijg 88 cm, wat overeenkomt met een omvang maat van 85.

 3. Meet je cupmaat: Meet de omtrek van het volledigste deel van je borsten terwijl je rechtop staat. Zorg ervoor dat het meetlint parallel aan de grond loopt en niet te strak zit.

 4. Bepaal het verschil: Trek de omvang maat af van de cupmaat. Het verschil bepaalt je cupmaat volgens de volgende schaal:

  • 0 cm: A
  • 2,5 cm: B
  • 5 cm: C
  • 7,5 cm: D
  • 10 cm: DD (of E)
  • 12,5 cm: DDD (of F)
  • 15 cm: DDDD (of G)

  Bijvoorbeeld, als je omvang maat 85 is en je cupmaatmeting is 98 cm, dan is het verschil 13 cm, wat overeenkomt met een cupmaat van DDDD (of G).

 5. Probeer verschillende maten: Het is belangrijk om bh's te passen in de maat die je hebt berekend, maar wees flexibel en probeer ook maten die daar dichtbij liggen. Bh-maten kunnen variëren tussen merken en stijlen.

 6. Let op de pasvorm: Let niet alleen op de maat, maar ook op de pasvorm. De band moet comfortabel strak zitten, de beugels moeten plat liggen tegen je borstkas en de cups moeten je borsten volledig bedekken zonder in te snijden.

 7. Pasvorm bij de sluiting: De bh-sluiting moet op het middelste haakje comfortabel vastzitten. Dit geeft je de mogelijkheid om de bh strakker of losser te maken naarmate de bh met de tijd rekt.

Onthoud dat lichaamsvormen en bh-maten kunnen veranderen, dus meet jezelf regelmatig opnieuw, vooral als je merkt dat je bh's niet meer zo comfortabel zitten als voorheen.

Tip: Wanneer is je bh te klein?

beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: bh trekt op aan de achterkant

Oplossing: zet de sluiting strakker, maak de schouderbandjes losser,
of probeer een smallere onder-rand maat (bv ga van maat 42 naar 40).
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: hangende borsten

Oplossing: trek de schouderbandjes aan, mijdt al te elastische stoffen,
of kies een steviger soort bh met stevige schouderbandjes.
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: onder-rand snijdt in

Oplossing: Koop 1 maat bh groter (bv van 40 naar 42)
of neem een bh met een wijdere onderrand.
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: beugels prikken

Oplossing: Koop 1 cup maat groter (bv van C naar D),
of probeer een beugel loze bh
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: zijkanten puilen uit

Oplossing: Koop 1 bh maat groter (bv van 40 naar 42)
of kies een bh met cups, die uw borsten meer bedekken
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: schouderbandjes zakken af

Oplossing: trek de schouderbandjes op of kies een bh met wijdere schouderbandjes
of waarvan de bandjes op een andere plaats zitten, dichter bij elkaar aan de achterkant bv
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: borsten puilen uit de cups

Oplossing: Koop 1 cup maat groter (bv van C naar D)
of 1 bh maat groter (bv van 40 naar 42).
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: je stikt in deze bh, hij is veel te warm

Oplossing: kies een bh van katoen of waar ook katoen inzit, zodat hij kan ademen
beugel bh lingerie 85 d tipsProbleem: je hebtzere schouders

Oplossing: zet je schouderbandjes losser
of neem een bh met bredere schouderbandjes of met kussentjes
 
* Lees ook even onze handige blog  om te bekijken of je bh wel echt de juiste maat is. 

En wil je er 100% zeker van zijn dat je de juiste maat hebt? Bel, chat of mail met ons, onze expert (Franca) kan jou hier zeker mee helpen.

Sokken:

Het bepalen van je sokkenmaat is vrij eenvoudig en vereist doorgaans alleen de kennis van je schoenmaat. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je sokkenmaat te bepalen:

 1. Ken je schoenmaat:

  • Je schoenmaat is het belangrijkste referentiepunt voor het bepalen van je sokkenmaat. Deze maat wordt vaak uitgedrukt in Europese maten (bijvoorbeeld 38, 39, 40) of Amerikaanse maten (bijvoorbeeld 7, 8, 9).
 2. Controleer het etiket van de sokken:

  • Op het etiket van sokken vind je vaak informatie over de aanbevolen schoenmaten voor die specifieke sokken. Dit kan je helpen om de juiste maat te kiezen.
 3. Overweeg het type sokken:

  • Verschillende soorten sokken kunnen iets verschillen in maatvoering. Bijvoorbeeld, sportsokken of compressiesokken kunnen specifieke maten hebben.
 4. Raadpleeg de maattabel van het merk:

  • Sommige merken hebben maattabellen beschikbaar die je kunnen helpen de juiste sokkenmaat te kiezen op basis van je schoenmaat.
 5. Pas indien mogelijk:

  • Als je de kans hebt om sokken te passen voordat je ze koopt, doe dat dan. Dit is vooral handig als je twijfels hebt over de maatvoering van een bepaald merk.
 6. Houd rekening met je persoonlijke voorkeur:

  • Sommige mensen geven de voorkeur aan strakkere sokken, terwijl anderen de voorkeur geven aan losser zittende sokken. Bedenk welk comfortniveau je zoekt.

Let op dat sokkenmaten enigszins kunnen variëren tussen verschillende merken en stijlen, dus het is altijd een goed idee om de specifieke aanbevelingen van het merk te volgen en indien mogelijk de sokken te passen voordat je ze koopt.

 

Maattabel: Baby/Peuterondergoed

Maat
Leeftijd  Maand/ Jaar
Lengte (cm)
Gewicht (kg)
622-457-625-6
684-663-687-8
746-969-749-10
809-1275-8011
8612-1881-8612
921.5 -2 jaar87-9213
982-3 jaar93-9814-15

 

Maattabel: Kinderondergoed

Maat
Leeftijd (Jaar)
Lengte (cm)
1043-4 jaar99-104
1104-5 jaar105-110
1165-6 jaar111-116
1287-8 jaar 123-128
1409-10 jaar 135-140
15211-12 jaar 146-152
16412-13 jaar 158-164
17614-15 jaar170- 176
18816-17 jaar182 - 188 cm