Waarom een (onder) hemd dragen? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Waarom een (onder) hemd dragen?

19 Dec 2019
door Franca Jaspers

Waarom dragen mensen hemden? En waar is een onderhemd goed voor? De ene persoon zweert erbij en het andere persoon trekt er nooit een aan. Hieronder lees je wat de voordelen zijn, en waar het dragen van een onderhemd goed voor is.

 

Waar is een hemd goed voor

Een onderhemd heeft meerdere functies, zo neemt een fijn katoenen onderhemd vocht op, en beschermt het je bovenkleding tegen dit zweet. Doordat het onderhemd je bovenkleding tegen het zweet beschermt krijg je ook geen vieze zweet vlekken in je T-shirt of andere bovenkleding.

Een opsomming van alle voordelen van een onderhemd

  1. Neemt je zweet / vocht op
  2. Zorgt ervoor dat je geen zweetvlekken in je bovenkleding krijgt
  3. Houdt je rug warm
  4. Kan corrigerend werken bij een corrigerend onderhemd, hierdoor lijk je slanker.
  5. Het houdt je warm in de winter

 

Is een hemd goed voor je rug?

Een onderhemd kan je rug beschermen wanneer je bijvoorbeeld veel buiten moet werken, of wanneer je op vakantie gaat naar een kouder land. Een goed onderhemd blijft netjes in je broek zitten en zorgt ervoor dat je nooit met een blote rug komt te staan, hierdoor komt de koude wind niet rechtstreeks op je huid en spieren.

Katoenen onderhemden nemen het vocht / zweet op van je lichaam, hierdoor blijft dit niet op je rug liggen. Wanneer je rug vochtig of nat is wordt deze vlugger koud en koelen je spieren eerder af, waardoor je eerder last van je rug krijgt.

Onderhemden die lang genoeg zijn beschermen je spieren en zorgen ervoor dat je minder vlug last krijgt van je onderrug. Kies dus altijd een onderhemd wat lang genoeg is, ook wanneer je voorover buigt.

 

Wanneer een hemd aan

Een onderhemd is vooral belangrijk om te dragen wanneer het kouder is en je veel buiten bent, denk hierbij aan onder de 15 graden en bijvoorbeeld bouwvakkers. Mensen die veel buiten zijn en vaak krom moeten weten dat het belangrijk is om je rug goed warm en bedekt te houden.

Wanneer je vroeger bij de huisarts kwam met rugklachten vroeg de huisarts zelfs of je een onderhemd droeg, het is namelijk bewezen dat het helpt tegen rugklachten.

 

Heb je naar het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over onderhemden? Neem dan even contact met ons op, wij beantwoorden al je vragen.

Bekijk hier al onze onderhemden

[blog-products-48]

Reacties
Niels Jaspers
13 Feb 2023
Goedenavond, dat gebeurt nu nog steeds regelmatig. Alleen het wordt tegenwoordig als moderner ervaren om er een T-shirt onder te dragen.<br />
<br />
Groetjes Niels van Sliponline
victor
13 Feb 2023
Vroeger droegen mensen vaak een overhemd met daaronder een onderhemd. Ik graag graag een hemb bij het ski&euml;n. &lt;\br/
Fleur
23 Oct 2022
Draag alleen in de zomer (boven de 18/20 graden) een hemd onder me shirts. Vind dit erg fijn omdat ik zelf erg veel zweet. <br />
<br />
Ben zelf 25 en woon net 3 jaar op mezelf. Woon in een rijtjeshuis een wat ouder huis dus ook wat slechter ge&iuml;soleerd. <br />
<br />
In de zomer is het dus ook altijd bloedverziekend heet, niet echt fijn voor iemand die al veel zweet. <br />
<br />
Mijn hele kast ligt vol hemdjes (van katoen weet niet de beste keus maar ze zitten wel het lekkerst). Ik draag zomers dus ook altijd een hemd. Thuis alleen echt een hemd en al ga ik ergens heen een hemd onder me shirt. Heb het meeste rode hemdjes. Dit omdat je rood onder geen een shirt ziet. <br />
<br />
Nadeel is wel, al ben ik thuis en ben lekker bezig met me huis schoonmaken ofzo. Dan zie je elk klein nat plekje omdat het rood is. Voor mij niet zo erg maar het gebeurt regelmatig dat er iemand voor de deur staat, doe ik open. Sta ik daar met een natte rug/ buik. En als vrindinnen langs komen doe ik er ook niks over. Alleen is het soms best beschamend dat al zitten we buiten op een stoel, en we staan op. Dat me vrindin een klein beetje een natte rug heeft of alleen maar 2 kleine plekken op dr buik. En ik n drijf natte rug en buik. Maar tja&hellip; ze zijn het wel gewend.
Inge
28 Jun 2022
Beste,<br />
<br />
Er staat dat het bewezen is dat een hemd dragen goed is voor de rug. In welk onderzoek kan ik dit terugvinden?<br />
<br />
Mvg Inge
Bart
19 Jun 2022
Ik draag altijd een hemd. In de winter lekker warm! Ook draag ik een hemd in de zomer. Dit omdat ik echt mega veel zweet. Als het boven de 40 graden word (zoals 2 jaar geleden) trek ik hem uit. Ik draag een hemd vaak in de zomer. Dit omdat je dan minder zweet plekken ziet op je rug. Maar voornamelijk zodat ik het zweet niet voelt. Als ik namelijk geen hemd aan doe voel ik het leterlijk van me rug glijden. Wel is het zo dat je het door een hemd vaak wel warmer krijgt in de zomer. Als ik dan even wat actiefs doe zie je alsnog me natte rug op me shirt! Ik trek elke dag 3 keer een schoon hemd aan. Dit omdat hij anders helemaal gaat stinken en als ik even wat actiefs doe is die al snel doorweekt. Ook in de winter wissel ik hem 3 keer per dag. Dit omdat ik het in de winter nogsteets enorm warm hebt en hij na een korte activiteit mijn toch weer helemaal bezweet is. Ik zit ook bij de brandweer. Bij de brandweer heb ik altijd een hemt en een shirt gewoon aan. Geen sport shirt maar een normaal shirt. Dit omdat die brandweer pakken zo dik zijn dat zweten normaal is in z&rsquo;n pak. Al helemaal voor iemand die enorm veel zweet. Na een kwartier niks doen glijd het al met straaltjes van me rug
Ben
20 Apr 2022
ik draaag de heel het jaar Ondergoed en Hemd aan. als het heel erg warm word buiten in de zomer manden niet aan!. het zit Fijne om dat aan te hebben!.
Jacqueline Verwijs
3 Jun 2021
Als ik zweet neemt mijn hemd wel zweet op maar door het natte hemd word mn rug koud en pijnlijk. Ik draag katoenen hemden.
Harold
12 Apr 2021
Onder mn overhemd en vaak onder een polo draag ik een onderhoud. Vindt dat veel aangenamer zitten
emmy
30 Dec 2020
ik draag tegenwoordig over mijn bh altijd een bh hemd <br />
en dat scheelt echt gigantisch met de kou als je zoals ik veel buiten werkt
Laat een reactie achter