Waarom een (onder) hemd dragen? - Sliponline
  • Lorem ipsum

Waarom een (onder) hemd dragen?

19 Dec 2019
door Franca Jaspers

Waarom dragen mensen hemden? En waar is een onderhemd goed voor? De ene persoon zweert erbij en het andere persoon trekt er nooit een aan. Hieronder lees je wat de voordelen zijn, en waar het dragen van een onderhemd goed voor is.

 

Waar is een hemd goed voor

Een onderhemd heeft meerdere functies, zo neemt een fijn katoenen onderhemd vocht op, en beschermt het je bovenkleding tegen dit zweet. Doordat het onderhemd je bovenkleding tegen het zweet beschermt krijg je ook geen vieze zweet vlekken in je T-shirt of andere bovenkleding.

Een opsomming van alle voordelen van een onderhemd

  1. Neemt je zweet / vocht op
  2. Zorgt ervoor dat je geen zweetvlekken in je bovenkleding krijgt
  3. Houdt je rug warm
  4. Kan corrigerend werken bij een corrigerend onderhemd, hierdoor lijk je slanker.
  5. Het houdt je warm in de winter

 

Is een hemd goed voor je rug?

Een onderhemd kan je rug beschermen wanneer je bijvoorbeeld veel buiten moet werken, of wanneer je op vakantie gaat naar een kouder land. Een goed onderhemd blijft netjes in je broek zitten en zorgt ervoor dat je nooit met een blote rug komt te staan, hierdoor komt de koude wind niet rechtstreeks op je huid en spieren.

Katoenen onderhemden nemen het vocht / zweet op van je lichaam, hierdoor blijft dit niet op je rug liggen. Wanneer je rug vochtig of nat is wordt deze vlugger koud en koelen je spieren eerder af, waardoor je eerder last van je rug krijgt.

Onderhemden die lang genoeg zijn beschermen je spieren en zorgen ervoor dat je minder vlug last krijgt van je onderrug. Kies dus altijd een onderhemd wat lang genoeg is, ook wanneer je voorover buigt.

 

Wanneer een hemd aan

Een onderhemd is vooral belangrijk om te dragen wanneer het kouder is en je veel buiten bent, denk hierbij aan onder de 15 graden en bijvoorbeeld bouwvakkers. Mensen die veel buiten zijn en vaak krom moeten weten dat het belangrijk is om je rug goed warm en bedekt te houden.

Wanneer je vroeger bij de huisarts kwam met rugklachten vroeg de huisarts zelfs of je een onderhemd droeg, het is namelijk bewezen dat het helpt tegen rugklachten.

 

Heb je naar het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over onderhemden? Neem dan even contact met ons op, wij beantwoorden al je vragen.

Bekijk hier al onze onderhemden

 

Reacties
Jacqueline Verwijs
3 Jun 2021
Als ik zweet neemt mijn hemd wel zweet op maar door het natte hemd word mn rug koud en pijnlijk. Ik draag katoenen hemden.
Harold
12 Apr 2021
Onder mn overhemd en vaak onder een polo draag ik een onderhoud. Vindt dat veel aangenamer zitten
emmy
30 Dec 2020
ik draag tegenwoordig over mijn bh altijd een bh hemd <br />
en dat scheelt echt gigantisch met de kou als je zoals ik veel buiten werkt
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »