Laden...
  • Lorem ipsum

Wat doet een thermoshirt?

29 Sep 2021
door Melanie

In ons koude kikkerlandje hebben we vaak te maken met koudere temperaturen. Het liefst zouden we dan 100 truien over elkaar heen trekken en de deur uit gaan, maar wij hebben een betere oplossing: thermokleding! 

Wat doet thermo kleding?

Het thermo-ondergoed is gemaakt van synthetische materialen of merino wol en heeft als functie het warm houden van het lichaam of het verkoelen van het lichaam, terwijl er zweet wordt afgevoerd. Thermo ondergoed dat je warm houdt, draag je in de winter als het koud is. Je lichaam blijft zo beter beschermd tegen de kou.

Thermokleding houdt je lichaam warm

Wanneer je beweegt, bijvoorbeeld door te fietsen of hard te lopen of gewoon door te wandelen, produceert je lichaam warmte. Ook bijvoorbeeld tijdens de wintersport produceert je lichaam warmte. Door het dragen van thermisch ondergoed kan deze warmte beter worden vastgehouden.                       

Hoe draag je thermo-ondergoed?

De thermokleding draag je direct op de huid omdat het zo zweet kan doorvoeren naar de buitenste laag kleding en tegelijkertijd zorgt voor een luchtlaag tussen je huid, het thermo-ondergoed en de tweede laag kleding. Deze lucht staat veelal stil en stilstaande lucht is door het lichaam makkelijk warm te houden.
 

Kan een thermoshirt in de droger?

Wij adviseren om een thermoshirt niet in de droger te doen. Hang het shirt op en het is binnen een paar uur droog. 

Kies voor een thermoshirt en thermobroek

Het kopen van thermokleding houdt niet op bij alleen een shirt. Een thermobroek is net zo belangrijk! Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld wat dunnere skibroeken met een waterdichte buitenlaag. Als het dan wat kouder is buiten ben je blij als je een thermobroek aan hebt. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over thermokleding? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf thermokleding shoppen? Klik hier voor onze uitgebreide collectie.                                                  

[blog-products-32]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter