Laden...
  • Lorem ipsum

Wat zou jouw baby voor een pyjama moeten dragen? En vanaf wanneer?

27 Feb 2019
door Franca Jaspers

Wat zou jouw baby voor een pyjama moeten dragen

Wat voor pyjama is het beste voor een baby? Of is een slaapzak het makkelijkste?

Wij gaan hier uitleggen wanneer je baby een pyjama aankan, en waarom je jouw baby geen pyjama aan mag trekken voordat deze 1 jaar oud is geworden.

Ook leggen we uit bij welke temperaturen je baby welke slaapkleding aan moet. Want vaak kleden ouders hun baby juist te warm, wat ook weer niet gezond is, en waardoor ze ook niet zo goed slapen. Maar natuurlijk is niet elke baby het zelfde, de ene heeft het nu eenmaal sneller warm dan de andere.

Gebruik je eigen gezonde verstand altijd, om aan te voelen wat wel of niet verstandig is bij het kleden van je baby voor het slapen. En gebruik de regels hier in dit blog als indicatie voor hoe het ongeveer moet.

Klik hier voor al onze baby pyjama's

Vanaf wanneer kan je baby een pyjama aan?

Veel moeders vragen zich af wanneer ze hun baby een pyjama aan mogen doen. Je baby mag een pyjama aan vanaf 1 jaar.

Je moet dit ook niet eerder doen, want tot deze leeftijd hebben ze nog kans op wiegendood. Daarom moet je jouw baby kleden voor deze leeftijd in een onesie / romper met een baby slaapzakje. Het baby slaapzakje kun je weglaten wanneer het heel warm is.

De rompertjes of onesies moeten altijd goed aangesloten zitten en zonder touwtjes, strikjes, frutsels of andere versiersels zijn. Dit is nog gevaarlijk voor je baby en hier kan je baby in stikken of rond zijn nekje komen.

Nadat ze 1 jaar zijn geworden is de kans op wiegendood er niet meer, en kan je baby een pyjama gaan dragen wanneer ze hier klaar voor zijn. Ze mogen er nu ook gewoon een aan die fijn zit, en waar ze lekker in slapen.

Kies voor een pyjama van katoen als het niet te koud is, dit ademt goed, en houdt de lichaamstemperatuur op het juiste niveau.

Zorg er nog steeds voor dat de pyjama goed aansluit en niet te los is.

 

Welke pyjama voor in de zomer

Het is belangrijk dat je baby het niet te warm heeft in de zomer, dit kun je zelf ook goed voelen. Bij een pasgeboren baby met je aanhouden dat deze 1 laagje meer nodig heeft dan jijzelf.

Ook kan je zien dat je baby het te warm heeft als deze rode wangetjes heeft, of wanneer je baby een klam nekje heeft.

Er zijn ongeveer de volgende richtlijnen bij warm weer, houdt er natuurlijk wel rekening mee dat de ene baby het eerder warm of koud heeft als de andere baby. Deze temperaturen gaan over de kamer waar de baby slaapt, niet over de buiten temperatuur.

Bij 25+ graden

Bij echt warm weer kun je je baby alleen in een luier laten slapen, maar normaal gesproken is een romper zonder voetjes en een luier nu warm genoeg.

Bij 23 – 25 graden

Dit is ook nog een warme temperatuur om in te slapen, een luier + romper met voetjes of luier + romper en dun baby slaapzakje is nu genoeg.

Bij 20-22 graden

Nu begint het al een aangenamere temperatuur te worden voor je baby om in te slapen, je kunt bovenstaande richtlijn van 23 – 25 graden gebruiken maar dan met een wat dikkere baby slaapzakje of een warmer rompertje.

 

Welke pyjama voor in de winter

Voor in de winter mag je baby warmere slaap kleding gaan dragen, maar houdt natuurlijk nog steeds in de gaten of ze het niet te warm of te koud hebben.

Te warm kun je zien door de rode wangetjes of voel aan het nekje, bij een klam nekje hebben ze het te warm.

Een goede kamertemperatuur voor je baby in de winter is ongeveer 16 tot 18 graden. Dit is een temperatuur waarbij ze het beste slapen.

Bij deze temperatuur mogen ze een romper / onesie met voetjes aan + een warm baby slaapzakje met nog een extra dekentje als dit nodig is. Zorg er wel voor dat dit dekentje zeker niet over hun hoofdje kan komen. Ook niet wanneer ze gaan bewegen of draaien, dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Stop het dekentje dus goed in onder het matras zodat het zeker niet naar boven kan gaan.

Ik hoop dat het zo duidelijk is hoe je jouw baby moet kleden tijdens het slapen, en binnenkort komt er nog een uitgebreide blog met meer tips en tricks voor de slaapkleding. Dan gaan we meer in op de slaap kleding per leeftijd.

Groetjes Franca van Sliponline

Klik hier voor al onze baby pyjama's

[blog-products-6]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter