Welk ondergoed te dragen met het paardrijden? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Welk ondergoed te dragen met het paardrijden?

27 Feb 2019
door Franca Jaspers

Welk ondergoed te dragen met het paardrijden?

In de paardensport worstelen veel ruiters met de vraag: Wat is nu het fijnste ondergoed om te dragen tijdens het paardrijden. Allereerst zullen we het hebben over het rijden in het algemeen, dus trainen en/of het recreatief rijden. Hierbij gaat het dan vooral om het comfortabel zitten van jouw ondergoed en niet zo zeer over de zichtbaarheid en uitstraling. Belangrijk is om de juiste kwaliteit te kiezen. Heb je een gevoelige huid dan kun je het beste een natuurproduct dragen, omdat je dan het minste kans heeft op irritatie van de huid. Denk hierbij vooral aan de wrijving en transpireren tijdens het rijden. De fijnste natuurlijke producten zijn: katoen, bamboe of tencel.

Heb je geen gevoelige huid ( dit is voor de grote meerderheid) dan heeft microfiber het voordeel omdat het mooi glad materiaal is en daardoor minder wrijving geeft. Hierdoor heb je minder kans op irritatie ook doordat dit materiaal zeer rekbaar is en perfect aangesloten blijft zitten.

Welk model ondergoed is voor mij geschikt met paardrijden

Bij deze modellen ondergoed bedoelen we de string, short / hipster en de slip. Wat zijn de voor en nadelen van elk model. En wat is het slimste om te kiezen.

De string

De string heeft het voordeel dat deze weinig tot niet zichtbaar is. Ook fijn aan de string is dat je nooit op een naad zal zitten op de plaats waar jouw billen het meeste wrijving hebben op het zadel. Om de simpele reden, dat de string er niet zit is een groot voordeel, ook als je op wedstrijd bent. Je ziet geen naad lopen door de broek heen wat er een stuk mooier uitziet.

De short of hipster

De short is nog steeds voor veel mannen en dames heel populair onder de rijbroek. Het fijne aan een short voor het paardrijden, is dat er het een kort of recht pijpje heeft. Hierdoor loopt de naad onder jouw billen door. Doordat deze onder jouw billen doorloopt schijnt deze niet door onder jouw paardrijbroek. Pak hierbij altijd een short met een kort of recht pijpje, lange pijpjes kruipen vaak omhoog wat niet fijn is.

De slip

En dan is er nog de gewone slip die het minste gedragen wordt tijdens het paardrijden. Bij een slip loopt de rand van de slip precies over jouw billen waardoor deze doorschijnt en vlugger gaat irriteren tijdens het paardrijden. Maar zou je toch een beter gevoel hebben bij jouw vertrouwde model dames slip. Let er dan op dat een slip kiest met dunne / platte randjes en een wat hogere slip.

Welke kleur is het beste voor paardrijd ondergoed

Voor het rijden op wedstrijden is het meestal belangrijk dat de ondergoed weinig tot niet zichtbaar is. Dus je moet de juiste kleur uitkiezen die niet doorschijnt.

  • Bij een witte paardrijbroek zijn de kleuren: Bordeauxrood en huidskleur het beste ( vooral geen wit pakken)
  • Bij een zwarte paardrijbroek kunt u huidskleur of gewoon zwart ondergoed het beste dragen.

Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag. Neem dan zeker even contact met ons op.

 

Groetjes Sliponline

[blog-products-42]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter