Laden...
  • Lorem ipsum

Boob Tape Gebruiken en Aanbrengen op je borsten, zo moet dat

17 Mar 2024
door Franca Jaspers

Wat is Boob Tape?

Zoals de naam al aangeeft, is boob tape een zelfklevende strook tape die is ontworpen om borsten op hun plaats te houden. Er zijn verschillende manieren om het te gebruiken, of je nu je borsten naar elkaar toe duwt voor meer uitgesproken decolleté of ze in een iets gelifte variant. Boob tape kan super handig zijn voor die speciale outfits. Net als de beslissing om al dan niet een bh te dragen, is boob tape een optionele en volledig persoonlijke kledingkeuze. 

Goed voorbereiden is het halve werk

Boob tape kan ook wat pijnlijk zijn bij een gevoelige huid. "Als je weet dat je een zeer gevoelige huid hebt, doe dan eerst een kleine test op je borst of arm". Onze Boob tapes zijn hypoallergeen en latexvrij, maar het is altijd belangrijk om te controleren of een product geen irritatie veroorzaakt, vooral als het meerdere uren op je huid blijft zitten.

Begin met een schone, droge huid, dat is het allerbelangrijkste. Om ervoor te zorgen dat de Boob tape goed werkt, zijn de voorwaarden eenvoudig: een schone en droge huid. Het is belangrijk om geen lotion te dragen, omdat dit de hechting kan verstoren en het zal daardoor minder goed blijven plakken, daarom is het ook belangrijk om geen vettige huid te hebben wat je na het aanbrengen van lotion hebt. Plak je over de tepel heen (wat bijna altijd is) plak dan eerst even een nipple cover of tepel cover op je tepel heen ter bescherming.

Markeer waar je wilt tapen

Voor het aanbrengen van tape op de juiste plekken, zodat het niet zichtbaar is onder kleding, raden we om een huidkleurig oogpotlood te gebruiken om de randen van je bovenkant op je huid te markeren. Als er echter nog tape uitsteekt na het aanbrengen, kun je dit gemakkelijk wegknippen. Zorg er dus altijd voor dat je schaartjes bij de hand hebt om de tape op maat te knippen. Hieronder een uitleg over hoe je Tape aanbrengt en wat voor manier je hebt om het te tapen.

Ook kun je hier een leuk filmpje vinden hoe je Boob Tape kunt gebruiken en aanbrengen: Klik hier

Hoe te tapen met laag uitgesneden tops.

Om een prachtig decolleté te creëren zonder zichtbare bh-lijnen, kan boob tape de oplossing zijn voor diepe halslijnen of kleding met een wijde opening. Begin door je borst in de gewenste positie te houden en plak vervolgens de eerste strip tape vanaf de onderkant (ongeveer waar een bh-band zou zitten) langs de ronding van je buste. Trek zo veel als nodig is om je borst op zijn plaats te houden. Het kan ook aan te raden zijn recht door het tepelgebied te gaan voor een extra lift, als ik meer decolleté wil, breng ik ook een strip aan aan de buitenkant [van de borst] en duw deze naar binnen toe, wanneer je over de tepel heen plakt, plak dan eerst een tepel cover.

Hoe gebruik je tape met strapless tops?

Heb je er een hekel aan om voortdurend te sjorren aan een strapless beha als je een bandeau-top of -jurk draagt? Dan is boob tape misschien wel de oplossing voor jou. Maar hoe gebruik je dit bij een Strapless jurk? "Ik begin graag onderaan en trek dan naar boven,. je kunt de stroken tape die horizontaal lopen vanaf de onderkant van één borst -te beginnen ongeveer onder de oksel via de voorkant naar de andere oksel tapen, dit zorgt voor een bandeau-effect door meerdere stroken naar boven richting de tepels te leggen, begin onderaan voor extra steun. "Trek naar boven voor lift en naar binnen voor decolleté om een balconette-effect te creëren."

We gebruiken deze ondersteunende aan de onderkant, volle aan de bovenkant look niet alleen voor strapless items of een "Bridgerton-look", maar ze past deze techniek ook toe onder alledaagse T-shirts: "Als ik wil dat mijn T-shirt er echt strak en glad uitziet, dan kan ik de tape eronder toevoegen en hoef ik me geen zorgen te maken over de vouw in de rug of de lijn die bovenaan verschijnt."

Hoe boob tape te gebruiken bij lastigere vormen of bikini's

Voor gecompliceerde vormen zoals uitsparingen, driehoekige tops of andere kledingstukken die moeilijk te dragen zijn met een beha, is boob tape de beste optie om de gewenste ondersteuning te bieden. In de meeste gevallen gebruik je de stroken tape om twee individuele beha cups te creëren. Bepaal eerst de ideale plaatsing van je borst en breng vervolgens kleinere stroken horizontaal aan vanaf de onderkant van de borst naar de tepel of bovenkant om dit te creëren. Trek de tape lichtjes naar boven en naar binnen om decolleté en lift te creëren en herhaal dezelfde procedure op de andere borst.

Zelfs onder zwemkleding werkt beige boob tape goed, dankzij de zweet- en waterbestendige eigenschappen. Je kunt ermee zwemmen en zweten, en ook dan blijft het goed zitten en krijg je de boob tape er makkelijk van af nadat je terug komt van het zwemmen.

Hoe verwijder je plak beha-tape?

Wij houden niet van accessoires die pijnlijk moeten worden afgetrokken, daarom is is deze boob tape zo handig. Het is ontworpen met dit specifieke doel in gedachten, wat zorgt voor een comfortabele toepassing, het draagt comfortabel en gaat er makkelijk van af. As je merkt dat het verwijderen een beetje ruw is of als je sowieso gevoelig bent, kun je een lichaamsolie, olijfolie of welke olie dan ook gebruiken om de tape los te weken, dan laat het makkelijker los.

Als je probeert om het te verwijderen, is water erop niet de manier - dan wordt de tape alleen maar plakkeriger als het nat wordt. Sommige mensen denken dat ze het kunnen verwijderen door ermee onder de douche te gaan, maar dat werkt niet. Omdat het ontworpen is om water- en zweetbestendig te zijn, wordt het eigenlijk nóg plakkeriger als het nat wordt, zodat het niet af glijdt in het zwembad.” Voor extra comfort bij verwijdering bieden sommige merken ook tepelstickers die onder het boob tape kunnen worden gedragen (of je kunt een dun watje over de tepel leggen). Voel je vrij om hiermee te experimenteren, terwijl je voor de eerste paar keer boob tape gebruikt om erachter te komen wat voor jou het prettigst voelt.

De uiteindelijke conclusie

Zoals je hierboven kon lezen, vergt boob tape enige oefening om het goed te doen, vooral in het begin. Je zult verschillende methoden moeten uitproberen om de juiste look te krijgen die zowel bij jouw outfit als bij jouw unieke lichaam. Maar als je eenmaal doorheeft hoe het werkt, is boob tape echt een hele fijne toevoeging. Het biedt extra ondersteuning wanneer je dit nodig heeft, zonder dat je moet terugvallen op oncomfortabele of ongeschikte opties.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter