Hoe was je een Bh zodat deze mooi blijft - Sliponline
Laden...
 • Lorem ipsum

Hoe was je een bh zodat deze mooi blijft

3 Sep 2023
door Melanie

Wanneer je een beha van hoge kwaliteit koopt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de levensduur van je beha te verlengen. 

Hoelang gaat een bh nu echt mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord, want het hangt van verschillende factoren af. De kwaliteit van de bh speelt een belangrijke rol, net als het materiaal en hoe vaak deze gewassen wordt. Over het algemeen gaan kwaliteits bh's van een specialist langer mee dan goedkopere bh's uit grote winkelketens. Maar zelfs de beste bh heeft geen eeuwig leven. Gemiddeld gaat een bh zo'n twee jaar mee, maar veel vrouwen dragen ze nog veel langer. Door wat extra aandacht en zorg aan je bh te besteden, kun je de levensduur ervan echter verlengen. 

Het is belangrijk om regelmatig van beha te wisselen

Om de levensduur van jouw beha te verlengen, is het een goede tip om regelmatig tussen meerdere bh's te wisselen. Het is ideaal om een handvol beha's uit te kiezen en af te wisselen. Als je dezelfde beha meerdere dagen achter elkaar draagt, zal hij sneller slijten. Het is belangrijk dat de textielvezels kunnen "rusten" tussen het dragen door, vooral in beha's met elastaan, die tegenwoordig bijna allemaal zijn gemaakt met dit materiaal. "Om hun elasticiteit te behouden, is het van belang dat textielvezels zich kunnen herstellen."

Leer hoe je op de juiste manier voor je beha zorgt.

Sluit de behasluiting, vouw de schouderbandjes omlaag en bewaar de beha plat. Om je bh's langer mee te laten gaan, is het het beste om ze op een vlakke ondergrond te bewaren, zoals in een kastlade. Zorg ervoor dat de cups van gewatteerde beha's elkaar overlappen voor extra ondersteuning en om verwarring te voorkomen. 

Onze tips om te zorgen dat jouw bh mooi blijft:

 • 1. Sorteer je bh's: voordat je begint met wassen, sorteer je bh's allemaal op kleur en materiaal. Dit helpt voorkomen dat kleuren doorlopen en dat delicate stoffen worden beschadigd.
 • 2. Was je bh's met de hand: hoewel sommige bh's in de wasmachine kunnen worden gewassen, is het altijd het beste om ze met de hand te wassen. Vul een bak of gootsteen met koud water en voeg een milde bh-wasmiddel toe. Laat de bh's een paar minuten weken.
 • 3. Zachtjes wassen: wrijf of wring de bh's nooit hardhandig. In plaats daarvan, beweeg ze zachtjes in het water om vuil en zweet te verwijderen. Focus op de gebieden waar de meeste ophoping van olie en vuil zich bevindt, zoals de bandjes en onder de buste.
 • 4. Spoel grondig: spoel de bh's grondig met koud water om alle zeepresten te verwijderen. Herhaal indien nodig het spoelen totdat het water helder is.
 • 5. Druk voorzichtig het overtollige water uit: knijp voorzichtig in de bh's om overtollig water te verwijderen, maar wring ze niet uit, want dat kan de delicate vezels beschadigen.
 • 6. Leg ze plat om te drogen: leg je bh's plat op een schone handdoek om te drogen. Vorm de cups voorzichtig terug naar hun oorspronkelijke vorm. Laat ze niet in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron drogen, omdat dit de elasticiteit van het materiaal kan beschadigen.
 • 7. Sluit de bh's voor het wassen: voordat je je bh's wast, sluit de bh-sluiting om te voorkomen dat de haken vast komen te zitten in andere kledingstukken.
 • 8. Gebruik een bh-waszak voor de wasmachine (optioneel): als je echt de wasmachine wilt gebruiken, gebruik dan een bh-waszak om je bh's te beschermen tegen wrijving en klitten met andere kledingstukken. Kies een zacht wasprogramma en gebruik een mild wasmiddel.
 • 9. Draag afwisselend: probeer niet dezelfde bh twee dagen achter elkaar te dragen. Laat ze rusten zodat de elastische vezels de kans krijgen om te herstellen.
 • 10. Bewaar ze goed: bewaar je bh's in een lade of hang ze op met behulp van speciale bh-hangers of haken om hun vorm te behouden. Zorg ervoor dat de bh's niet worden platgedrukt of opgevouwen.

Door deze eenvoudige tips en stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bh's langer meegaan en mooi blijven. Vergeet niet om altijd de was instructies op het label van je bh's te controleren, aangezien sommige materialen specifieke verzorging vereisen. Met de juiste zorg kun je genieten van comfortabele en stijlvolle bh's voor langere tijd, super toch!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het wassen van je bh's of andere kledingstukken of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf meteen een nieuwe bh shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je:

https://www.sliponline.nl/triumph-bh-soft-sensation.html

https://www.sliponline.nl/triumph-bh-modern-soft-cotton-w-met-beugel.html

https://www.sliponline.nl/sloggi-romance-si-bh.html

https://www.sliponline.nl/dorina-bh-celine-beugel-bh.html

https://www.sliponline.nl/mey-spacer-bh-met-beugel-joan.html

Groetjes,

Melanie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter