Laden...
 • Lorem ipsum

Ondergoed opbergen, zo doe je dat

27 Nov 2023
door Melanie

Slimme Tips voor het Organiseren van Ondergoed: Een Geordende Lade Begint Bij de Basis.

Een georganiseerde kledingkast begint bij het kleinste detail: je ondergoed. Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien, is het organiseren van je ondergoed een eenvoudige stap die kan bijdragen aan een opgeruimde en stressvrije ochtendroutine. In deze blogpost deel ik enkele handige tips voor het opbergen van je ondergoed, zodat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt, terwijl je tegelijkertijd ruimte bespaart.

 1. Sorteer op Type: begin met het sorteren van je ondergoed op type. Scheid bh's van slipjes en boxershort van sokken. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om specifiek naar iets te zoeken, maar het voorkomt ook dat je ondergoed in de war raakt.
 1. Vouw Correct: het juist opvouwen van je ondergoed zorgt voor meer ruimte en voorkomt kreukels. Voorbeelden zijn het vouwen van bh's in elkaar, het opvouwen van slipjes en boxershorts in rechthoeken, en het paren van sokken voordat je ze opbergt. Gebruik ladeverdelers of opbergdozen om verschillende categorieën gescheiden te houden.
 1. Ruim Regelmatig Op: ondergoed verandert met de seizoenen en trends. Regelmatig opruimen is de sleutel tot een georganiseerde lade. Verwijder items die versleten of beschadigd zijn en doneer wat je niet meer draagt. Dit houdt je ondergoedcollectie fris en overzichtelijk.
 1. Overweeg Lade-Organizers: investeer in lade-organizers om je ondergoed netjes te scheiden. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, van inzetstukken met meerdere vakken tot opvouwbare organizers. Deze helpen niet alleen bij het organiseren, maar maken het ook gemakkelijker om snel iets te vinden.
 1. Maak Gebruik van Verticale Ruimte: als je lade beperkte ruimte heeft, overweeg dan het gebruik van verticale opslag. Gebruik ladeverdelers met verschillende hoogtes of stapelbare opbergdozen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
 1. Bewaar Sets Samen: bij het opbergen van bh's en bijpassende slipjes, bewaar ze samen. Dit bespaart niet alleen tijd bij het kiezen van een set, maar voorkomt ook dat je halverwege de dag op zoek moet gaan naar bijpassende items.

Het organiseren van je ondergoed kan een kleine, maar belangrijke stap zijn naar een opgeruimde en georganiseerde kledingkast. Door deze eenvoudige tips te volgen, zorg je ervoor dat je 's ochtends stressvrij kunt kiezen uit een nette lade. Neem de tijd om je ondergoed te ordenen en geniet van de voordelen van een georganiseerde kledingkast.

Tips voor het opvouwen van je ondergoed:

Een georganiseerde lade begint bij de manier waarop je je ondergoed opvouwt. Niet alleen bespaart dit ruimte, maar het zorgt er ook voor dat je snel en gemakkelijk het juiste item kunt vinden. In deze blogpost ontdek je verschillende manieren om je ondergoed op te vouwen als een pro, waardoor je een gestroomlijnde en overzichtelijke ondergoedlade creëert.

 1. De Marie Kondo Methode: de populaire opruimgoeroe Marie Kondo heeft een specifieke methode voor het opvouwen van kleding, inclusief ondergoed. Vouw eerst je ondergoed in de lengte, en daarna in kleinere rechthoeken. Hierdoor ontstaan compacte pakketjes die rechtop in de lade kunnen staan, waardoor je snel kunt zien wat je hebt.
 1. Rol en Stapel: een andere handige techniek is het oprollen van je ondergoed. Rol bijvoorbeeld je slipjes op tot strakke rollen en stapel ze op in je lade. Deze methode bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreukels.
 1. Vouw in Vier: vouw je ondergoed in de helft en vervolgens nogmaals in de helft, waardoor je een klein vierkantje krijgt. Dit werkt goed voor slipjes, boxershorts en zelfs sokken. Leg de gevouwen items naast elkaar in de lade voor een nette uitstraling.
 1. In elkaar schuiven voor Beha's: voor beha's is het handig om de cups in elkaar te schuiven, waardoor de beha compact en beschermd blijft. Sluit de sluiting om vervorming te voorkomen en stapel de beha's op in een speciaal gedeelte van je lade.
 1. Beha's Ophangen: als je ruimte hebt, overweeg dan het ophangen van je beha's aan speciale beha-hangers. Hierdoor behouden ze hun vorm en voorkom je dat de sluitingen in elkaar verstrikt raken.
 1. Gebruik Opbergdozen: plaats kleine opbergdozen in je lade en vouw je ondergoed per categorie in de dozen. Dit helpt niet alleen bij het organiseren, maar maakt het ook gemakkelijk om bepaalde items te vinden.

Conclusie

Het opvouwen van je ondergoed kan een rustgevende en effectieve manier zijn om orde in je kledingkast te creëren. Kies de methode die het beste bij jou en je lade past en geniet van een georganiseerde en overzichtelijke ruimte. Met deze handige technieken wordt het vinden van het juiste ondergoed een fluitje van een cent! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het organiseren van je ondergoed of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Groetjes,

Melanie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter