Ondergoed voor oudere en senioren mannen - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Ondergoed voor oudere en senioren mannen

27 Feb 2019
door Niels Jaspers

Ondergoed voor oudere en senioren mannen

Geschikt ondergoed voor de wat oudere mannen is steeds moeilijker aan te komen, terwijl het juist voor deze leeftijdscategorie belangrijk is om goed passend ondergoed te dragen. De gespecialiseerde kleine winkels met persoonlijke aandacht verdwijnen en de grote online reuzen verschijnen. Veel winkelketens richten zich op de jongere en modieus gerichte klant, daarom proberen wij jou te helpen. Het is namelijk vooral voor de wat oudere man, maar ook zeker voor mensen in verzorgingstehuizen belangrijk dat het ondergoed voldoet aan de wensen en eisen van jouw en de verzorgers. Hier proberen wij jou bij te helpen door alle mogelijkheden en punten te bespreken. Hierdoor kan jij het juiste ondergoed kiezen zonder vaak te moeten ruilen of retourneren.

Het juiste senioren ondergoed & ondergoed voor ouderen uit kiezen

We beginnen meteen bij een van de belangrijkste punten van het juiste ondergoed kiezen: Het juiste materiaal. Senioren ondergoed moet gemaakt zijn van een huidvriendelijke kwaliteit materiaal. De oudere man, en met name de mensen die in een verzorgingstehuis verblijven, zitten en liggen vaak vele uren waardoor het ondergoed kan gaan irriteren. Een huidvriendelijke kwaliteit zorgt voor minder irritatie van de huid. De materialen katoen en Modal zijn zeer geschikt, waarbij katoen veruit het meest gebruikte is. Katoen is namelijk sterk en kan warm gewassen worden wat weer fijn is voor de hygiëne. Katoen is ook een relatief betaalbare optie.

Het is belangrijk bij de oudere man dat er een voorsluiting / gulp in de slip of short zit, omdat de oudere man dit vaak al gewend is. Meestal moet deze doelgroep ook wat vaker naar de toilet, dus als het dan op de oude en vertrouwde manier kan is dat wel zo fijn.

Heren Boxers of slips met voorsluiting / gulp

Een boxershort of slip met gulp oftewel een voorsluiting wordt op steeds minder verkooppunten aangeboden. Gelukkig zijn er wel nog steeds goede merken die gewone goede klassieke heren slips en boxershorts aanbieden. Maar welke merken zijn dat dan? Een van deze merken is het oude en vertrouwde Ten Cate. Ten Cate verkoopt de classic brief en de boxer beide met voorsluiting, met daarbij ook bijpassend herenhemd.

  • Beeren senioren ondergoed: Een andere goede optie is het merk Beeren. Beeren ondergoed is al sinds vele jaren een merk dat de gewone klassieke onderbroek of klassieke boxer met voorsluiting maakt, in veel verschillende frisse kleuren. Beeren maakt deze serie klassiek ondergoed voor heren al sinds vele jaren in de vertrouwde en goede kwaliteit. Dit is vaak een 100% katoenen kwaliteit, wat voor de wat oudere / senioren mannen fijner draagt en makkelijk te wassen is.
  • Startex senioren ondergoed: Een merk dat ook goed klassiek ondergoed maakt is de Startex. Deze serie ondergoed wordt gemaakt door Beeren. Dit is een model dat nog wat hoger uitvalt dan de meeste heren slips. Deze serie wordt gemaakt in een fijne rib kwaliteit. Het voordeel hiervan is dat een rib kwaliteit nog soepeler is en dus meer mee rekt, wat nog makkelijker is met aan en uitkleden.
  • HL-tricot senioren ondergoed: Het volgende geschikte merk voor senioren ondergoed is HL-tricot, dit merk zit al sinds vele jaren in België. HL-tricot maakt ook diverse modellen klassiek ondergoed in grote maten, met of zonder voorsluiting. Dit Senioren ondergoed van HL-tricot heeft een klassieke uitstraling, waaronder een sportslip die toch wat hoger aan de zijkant is, en ook vele modellen in de gewone slip met voorsluiting in verschillende hoogtes. Daarbij ook vaak een bijpassend goed herenhemd tot in de hele grote maten.
  • Conta klassiek ondergoed: Het laatste merk senioren ondergoed: Conta is een net wat duurder merk in klassiek ondergoed, want dit Duitse merk is heel goed in het maken van sterk en degelijk ondergoed. Ook is Conta verkrijgbaar in de grotere maten. Dus voor een maatje meer ben je bij Conta ondergoed aan het juiste adres. Hier heb je hemden en slips voor elke man, welke maat je ook nodig hebt.

Bekijk hier al ons senioren ondergoed

Heren Hemden voor senioren en ouderen

Een goed en fijn heren hemd is natuurlijk ook belangrijk voor senioren mannen. Zodat jij een lekker warme rug houdt, want kou oplopen is zo gebeurt. Niemand wil met een stijve rug rondlopen wanneer dit voorkomen kan worden. Maar hoe kies jij het juiste hemd uit? En waar moet je op letten?

Een katoenen heren hemd blijft het fijnste voor senioren mannen, dit materiaal voelt lekker zacht aan waardoor het niet irriteert. Een katoenen hemd neemt goed vocht op, wat fijn is bij zweten. Let er ook altijd goed op dat de maat goed is, bij onze hemden van onder andere Beeren en HL-tricot staan de afmetingen erbij zodat je goed kan opmeten of de maat bij jou past. Een wat langer hemd is dan fijn, wat een blote rug voorkomt. Vooral tijdens de koudere dagen wil je geen blote rug krijgen als je krom gaat. Een langer hemd blijft goed in je broek zitten.

  • Beeren heren hemden Een van onze favoriete merken herenhemden voor senioren en oudere mannen is het merk Beeren. Beeren is naar onze mening en ervaring gewoon een heel goed herenhemd. Dit heren hemd is in katoenen serie rondgebreid, wat betekent dat het hemd geen zijnaden heeft. Dit heeft als voordeel dat het hemd niet scheef wordt, ook niet naar vele malen wassen. Het dragen van een heren hemd zonder zijnaden is fijner omdat het glad op de huid zit, waardoor er minder irritatie kan ontstaan. Het merk Beeren maakt de 100% katoenen serie altijd standaard in een lang model. Daarbij is het hemd een goed aansluitend model. Het Beeren hemd kan zeer warm gewassen worden in het wit, door de 100% katoenen kwaliteit. De Beeren hemden zijn te verkrijgen in veel kleuren zodat er altijd de juiste kleur voor jou bij zit. Ze zijn te verkrijgen in de maten S t/m 4XL.
  • Beeren T-shirts: Beeren maakt van dezelfde 100% katoenen kwaliteit ook T-shirts, deze zijn er in een V-hals of ronde hals, perfect voor onder een overhemd. Ook is er een mouwloze model wat minder warm is. Voor degene onder ons die het graag wat warmer hebben, is er nog het herenhemd korte mouw. Dit hemd korte mouw is wat dikker en langer als het T shirt van Beeren. Dit is gemaakt van een hele sterke en dikke katoenen kwaliteit die lang mee gaat. Dit Beeren heren hemd korte mouw valt wel groot uit, dus houd hier rekening mee.
  • HL-tricot Senioren heren hemden: Het merk HL-tricot wordt gemaakt in België. Het merk maakt herenhemden die een beetje breder uitvallen als de hemden van Beeren. Het HL-tricot hemd valt wat hoger voor op de borst, maar dit past ook nog gewoon netjes onder jouw overhemd. Deze hemden hebben een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. De HL-tricot hemden zijn gemaakt van een 100% katoenen kwaliteit, en uiteraard zonder zijnaden. Ook wat lengte betreft voldoet dit model zeer goed, waardoor het dus alle eisen bevat om het hemd geschikt te maken voor senioren. Deze herenhemden worden ook gemaakt in de grotere maten t/m maat 12 / 5XL.
  • Ten Cate Senioren heren hemden: Hiernaast is er nog het merk Ten Cate wat al jaren fijne en goede heren hemden maakt. Deze hemden zijn goed geschikt voor senioren. Uiteraard hebben deze hemden weer een wat ander model dan bijvoorbeeld Beeren en HL-tricot. Ten Cate heren hemden, en dan hebben we het over de basic serie,  zijn gemaakt van een fijne gladde kwaliteit in 100% katoen. Hierdoor zijn ze makkelijk te wassen. De Ten Cate basic hemden zijn wat breder, hierbij valt de voor en achterkant wat hoger uit. Dit is dus meer geschikt voor de mannen die graag een hemd wat losser dragen in plaats van aangesloten. Uiteraard is ook dit hemd zonder zijnaden.
  • Conta Senioren heren hemden: Conta maakt herenhemden van een wat dikkere en mooiere maar ook een wat duurder kwaliteit. De pasvorm en levensduur van dit hemd is zeker in verhouding tot de wat duurdere prijs. Een groot voordeel van dit merk is dat het te verkrijgen is in zeer grote maten tot wel 5XL.

We hopen dat je zo het juiste Senioren ondergoed uit kunt kiezen, en heb je nog vragen? Wij helpen jou natuurlijk graag.

Groetjes Sliponline

Bekijk hier al ons senioren ondergoed

[blog-products-23]

Reacties
DG
8 Sep 2023
Ik ben 46, ik draag het liefste Beeren M3000 gulp slips (in de lichtblauwe variant).<br />
Ik vind dit gewoon de fijnste onderbroeken die verkrijgbaar zijn.
Paul Depoorter
21 Mar 2022
Ik ben een weduwnaar van 49 jaar. Ik draag gewoonlijk witte slips. Mijn dochters zeggen dat ik nog te jong ben voor deze &quot;oudemannenonderbroeken&quot;! Ik zou mij belachelijk maken!<br />
Hebben zij gelijk en wat moet ik dan wel dragen? Ik hou niet van boxers.
Laat een reactie achter