Op zoek naar sokken voor koude voeten? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Op zoek naar sokken voor koude voeten?

2 Apr 2021
door Niels Jaspers

Op zoek naar sokken voor koude voeten?

 

Heb jij ook zo vaak last van koude voeten? Krijg je je voeten maar niet opgewarmd in je schoenen? Je bent niet alleen! Het is een veelgehoord kwaaltje, vooral onder vrouwen. En koude voeten komen echt niet alleen bij koud winterweer voor. Je leest hier waardoor koude voeten worden veroorzaakt. En je leest welke sokken voor koude voeten je het best kunt aanschaffen. Hopelijk heb jij dan komende winter geen last van koude voeten. 

 

Iedereen heeft wel eens last van koude voeten. Zeker in de herfst of winter, bij koud en vochtig weer, is het een veelgehoord probleem. Koude voeten zijn een lastig kwaaltje, want je voeten kunnen er erg stijf door worden en zelfs pijn veroorzaken. Ook voelt vaak je hele lichaam koud, wanneer je koude voeten hebt. Tijd dus om voorgoed van dit kwaaltje af te komen. Eerst moet je natuurlijk weten waardoor koude voeten worden veroorzaakt. Daarna volgen tips om koude voeten tegen te gaan. En je leest welke sokken het best werken tegen koude voeten.

 

Waardoor worden koude voeten veroorzaakt?

 

Koude voeten worden meestal veroorzaakt door de doorbloeding in je lichaam. De doorbloeding in je lichaam wordt sterk beïnvloed door de temperatuur. Bij koude temperaturen wordt de doorbloeding trager en bij warme temperaturen juist sneller. Bij koude temperaturen worden de bloedvaten in de huid namelijk smaller. Bij sommige mensen is dit effect erg groot, waardoor ook de doorbloeding in de voeten trager verloopt. Daarnaast kunnen bepaalde aandoeningen de doorbloeding beïnvloeden, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hormonale veranderingen, schildklieraandoeningen en het syndroom van Raynaud. Het resultaat? Erg koude voeten.

 

Tips tegen koude voeten

 

Koude voeten kunnen dus verschillende oorzaken hebben, maar de belangrijkste oorzaak is de doorbloeding in je lichaam. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om deze doorbloeding te bevorderen.

 

  1. Beweeg
    Bewegen is een van de beste oplossingen voor koude voeten. Als je beweegt, komen je spieren in beweging en dit is gunstig voor de bloedsomloop. Ga bijvoorbeeld eens een stukje wandelen of neem wat vaker de trap. Ook kan het helpen om af en toe je voeten te flexen en strekken, bijvoorbeeld wanneer je aan je bureau werkt.

  2. Draag geschikte sokken voor koude voeten

De keuze voor het materiaal van je sokken is ook belangrijk bij het bestrijden van koude voeten. Heb je veel last van koude voeten? Dan kunnen sokken van Merino wol de oplossing bieden. Hieronder lees je meer over geschikte sokken voor koude voeten.

 

  1. Masseer de voeten

Een effectief middel tegen koude voeten is een massage. Masseer je voeten en benen (of laat het doen) om de doorbloeding te stimuleren. Wanneer je met een olie masseert, leg je ook nog een isolerend laagje om de huid, zodat er geen warmte verloren gaat.

 

  1. Borstel je voeten

Veel mensen zweren erbij: droog borstelen. Wanneer je de huid voor het douchen met een handschoen borstelt, stimuleer je de doorbloeding. Je maakt dan cirkelende bewegingen met de handschoen over je huid. Vergeet dan vooral je voeten niet. Zo breng je de doorbloeding in je koude voeten ook in een hoger tempo. 

 

  1. Ga eens naar de sauna

Een saunadagje is een perfecte manier om de doorbloeding in je lichaam te stimuleren. Ook door het nemen van een koude douche na je saunabezoek, verbeter je de bloedsomloop.

 

  1. Neem een voetbad

Door een voetbad te nemen, warmen je voeten ook lekker op. Je kunt je voeten door een zogenaamd ‘wisselbad’ ook trainen. Je wisselt dan koud en warm water af. Je houdt je voeten dan eerst twee tot drie minuten in warm water en daarna koel je ze een aantal seconden af in koud water. Dit proces wissel je een aantal keer af. De afwisseling tussen warm en koud water zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt.

 

Geschikte sokken voor koude voeten

 Een van de beste oplossingen tegen koude voeten, is het dragen van de juiste sokken. Let er dus bij je volgende aankoop af of het materiaal van je sokken geschikt is voor koude voeten. Het beste materiaal is Merino wol. Als je sokken van Merino wol zijn, ben je verzekerd van de ideale sok bij alle temperaturen. Bij warme temperaturen voelt de wol koud aan en bij koude temperaturen voelt de wol juist warm aan. Dit zorgt ervoor dat je voeten niet gaan zweten en dat ze niet onnodig afkoelen. Zo kun je jouw sokken van Merino wol zomer en winter dragen. Er zijn allerlei sokken van Merino op de markt, van dikke wandelsokken tot dunnere huissokken. Bekijk ons Sliponline-assortiment voor een overzicht van de producten van Merino wol die wij aanbieden.

Onze warme sokken

Heb je na nog vragen over Merino wol? Of heb je advies nodig over geschikte sokken voor koude voeten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

[blog-products-39]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter