Laden...
  • Lorem ipsum

Waar komt de afkorting bh vandaan?

20 Mar 2021
door Franca Jaspers

De bh bestaat al meer dan honderd jaar. In 1907 werd de bh uitgevonden door Mary Phelps Jacob en haar Franse dienstmeisje. Door deze uitvinding, werd het korset overbodig. Hierna werd de bh ontzettend populair. Vandaag de dag is het een must-have in de kledingkast van iedere vrouw. We gebruiken de afkorting bh bijna dagelijks, maar waar komt deze bh afkorting vandaan? Het antwoord op die vraag vind je hier.

Wat is een bh?

Vroeger was het gebruikelijk om je bovenlijf in een strak korset te persen. Je kunt je misschien voorstellen dat dit erg oncomfortabel was. Vaak waren er ook meerdere mensen nodig om zo’n korset aan te doen. In die tijd kwam er steeds meer commentaar op deze pijnlijke kledingstukken. Meer dan honderd jaar geleden werd daarom de bh uitgevonden. Dit was een praktisch en comfortabel kledingstuk. Sindsdien is dit kledingstuk niet meer weg te denken uit onze ondergoedlades. Een bh is de afkorting van bustehouder, de naam zegt het al, deze houdt je busten vast en houdt je borsten dus op zijn plek en ondersteund ze.

Maar waar staat de afkorting bh voor?

De afkorting bh is afkomstig van het woord ‘bustehouder’. In 1950 werd dit woord opgenomen in de Van Dale. Het is een samenstelling van de woorden ‘buste’ (borsten) en ‘houder’ (van het werkwoord houden). Dit werd later afgekort tot: beha of bh. Vandaag de dag gebruiken we eigenlijk alleen de afkorting bh en spreekt niemand meer over een bustehouder.

Ben je op zoek naar een goed passende bh? Bekijk onze ruime collectie bh’s. Heb je vragen over welke bh’s voor jou geschikt zijn? Of heb je andere vragen over bh’s? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

[blog-products-18] 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter