Laden...
  • Lorem ipsum

Waarom Bamboe ondergoed?

9 Nov 2021
door Melanie

Je bent op onze shop aan het rond scrollen en ziet een paar keer het woord bamboe staan. Wat is nou eigenlijk bamboe ondergoed? Waar wordt het van gemaakt? Wat zijn de voor en nadelen? En is bamboe ondergoed iets voor jou? Ik ga het jou in deze blog uitleggen. 

Wat is bamboe ondergoed? 

Bamboe is een grassoort met een holle vezel. Deze open structuur zorgt ervoor dat het ondergoed warmte regulerend is, dit komt door de isolerende werking. Dit wil zeggen dat het in de zomer koel blijft en in de winter lekker warm.

Waar is bamboe ondergoed van gemaakt?

De sterke cellulose (de bouwstenen van planten en bomen) van bamboe wordt afgebroken met koolstofsulfide. Het bamboe wordt hiermee helemaal opgelost tot een gelachtige substantie waarna het verdund wordt met natriumhydroxide. De stof die hieruit ontstaat is viscose cellulose. Dit klinkt misschien als kunststof of plastic, maar Viscose is juist heel natuurlijk en superfijn. Bamboe vezels zijn extreem zacht en vergelijkbaar met zijdedraad. Hierdoor voelt bamboe ondergoed zijde zacht aan en valt het soepel om de huid. 

Waarom bamboe ondergoed dragen? 

Het is zacht, het voelt luxe en dat is nog niet alles. Het is van nature antistatisch waardoor het goed blijft zitten. Het bamboe ondergoed blijft lang mooi en gaat lang mee. Van nature kan bamboe zich statisch vastklampen aan de huid en waar andere materialen kunnen omrollen of zich kunnen ophopen op plaatsen waar dit niet fijn is, zal dat met bamboe niet het geval zijn. Bamboe blijft goed zitten en verschuift niet en dat is wel handig, omdat het heel erg belangrijk is dat je ondergoed de hele dag comfortabel op zijn plek blijft zitten. 

Het is vocht afwerend en antibacterieel

Dit is vooral tijdens het sporten belangrijk. Tijdens yoga, pilates, hardlopen of het doen van andere sporten zal je gaan zweten en daarom moet je goed nadenken over wat je onder je kleding gaat dragen. Of als je een lange stressvolle dag tegemoet gaat of de pech hebt om er een tegemoet te gaan. Het laatste wat je dan kunt gebruiken, is dat je ondergoed niet goed zit of dat je ondergoed gaat irriteren. Bamboe is van nature absorberend en volledig in staat om vocht af te voeren. Zodra het vocht zijn weg vindt naar de stof van bamboe, die het kan opnemen, maken geur en veroorzakende bacteriën geen kans.

Bamboe is duurzaam

Bamboe is een soort gras. Net als andere soorten uit de grassenfamilie kan bamboe steeds worden afgesneden en zal het weer opnieuw aangroeien. Bamboe heeft niet veel water nodig om te kunnen groeien. In de meeste gevallen is het alleen afhankelijk van regen en dit betekent dat irrigatie en andere typische aanpassingen om gewassen te kunnen laten groeien geen vereisten zijn. Het is goedkoop om te kweken en het groeit snel. Het is hierdoor voor zowel de bodem als voor de omgeving en het milieu goed. 

De volgende keer dat dat je op zoek gaat naar nieuw ondergoed moet je er rekening mee houden dat stof gemaakt van bamboe goed is voor zowel de mens als het milieu. Red de wereld en verhoog je persoonlijke comfort door het dragen van bamboe ondergoed.

Graag wil ik je ook eens doorverwijzen naar onze blog over "wat is flanel?"

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bamboe ondergoed? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf een nieuw bamboe ondergoed shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je:

https://www.sliponline.nl/maxx-owen-bamboe-heren-boxershort.html

https://www.sliponline.nl/apollo-bamboe-heren-boxershort-2-pack-donkerblauw.html

https://www.sliponline.nl/bamboo-basics-3-pak-slips-yara.html

https://www.sliponline.nl/bamboo-basics-2-pak-shirt-lm-lara.html

https://www.sliponline.nl/bamboo-basics-3-pak-heren-boxers-rico-zwart.html

 

Groetjes,

 

Melanie

[blog-products-24]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter