Waarom een sport-Bh na een borstoperatie? En wat voor een bh? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Waarom een sport-Bh na een borstoperatie? En wat voor een bh?

15 Apr 2020
door Franca Jaspers

Na een borst operatie of borst vergroting heb je een bh nodig met goede ondersteuning, de bh helpt namelijk om de implantaat te ondersteunen. Een sport bh zorgt ervoor dat de implantaat op de juiste plek blijft zitten, wanneer deze niet genoeg ondersteuning krijgt kan dit zorgen voor verzakking of verschuiving van de implantaat. Dat is precies wat je niet wilt hebben.

Een sport bh is fijn omdat deze geen beugels heeft, hierdoor wordt de druk van de bh over de gehele borst verdeeld. Zo raken de littekens na een borstoperatie niet geïrriteerd en kan alles mooi en goed genezen.

 

Welke postoperatieve sport-bh na een borstvergroting of borstlift?

Na een borstvergroting is het belangrijk om de inwendige implantaat goed te ondersteunen en op zijn plek te houden. Zodat de tepels mooi naar voren blijven wijzen. Kies daarom voor een bh die stevig aansluit, zorg dat deze zeker niet te ruim is. Op het begin mag een postoperatieve bh ook iets te strak zitten, dit is niet erg. Na even dragen gaat deze wat losser zitten en ondersteunt de bh perfect.

Het is belangrijk dat de tepels na een borstvergroting of borstlift goed naar voren blijven wijzen, wanneer een bh te los zitten gaat dit mis. Daarom moet je zeker kiezen voor een sport bh met een stevige compressie.

 

Welke postoperatieve bh na een borstverkleining?

Na een borstverkleining heb je een wat minder stevige bh nodig als na een borstvergroting. Maar alsnog moet er genoeg ondersteuning zijn. Kies bij een borstverkleining voor een bh met een medium of stevige compressie. Door de druk vermindert het vocht in de borsten en krijg je een beter herstel.

Ook is het belangrijk om voor een zo mogelijk geheel naadloos model te kiezen, naden kunnen gaan irriteren wanneer je iets lang draagt, vooral na een operatie.

 

Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een postoperatieve sport bh

Wanneer je een postoperatieve sport bh gaat kopen of passen. Zorg dat je deze strak passend probeert. Deze sport bh’s zijn zeer elastisch en vormen zich rond je lichaam. Omdat je wilt dat je borsten goed genezen is het ook belangrijk dat je kiest voor een goede kwaliteit, probeer hier niet te veel op te besparen.

 

Wanneer je de bh hebt gekocht, gebruik natuurlijk of zachte wasmiddelen, wanneer je zeer agressieve wasmiddelen gebruikt, kunnen deze het materiaal aantasten. Hierdoor wordt de bh minder strak of zacht en dat wil je niet hebben. Een handwas is ook een goed alternatief, zo blijft de bh beter in vorm.

Bekijk geschikte bh's

Groetjesss Franca van Sliponline

[blog-products-5]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter