Laden...
  • Lorem ipsum

Waarom zit er vaak een strikje op de voorkant van je slip?

4 Apr 2022
door Melanie

Als vrouw hebben we het natuurlijk vaker gezien, dat lieve schattige strikje wat aan de voorkant van je slip, string of onderbroek zit. Maar wat is eigenlijk de reden achter dit versiersel? Ik heb het even voor je uitgezocht.. 

Onderbroek

Zo een dingetje dat dwars door je nauwsluitende jurk of strakke spijkerbroek heen drukt: de strik op de voorkant van je slip. Niet om het een of het ander, het kan er leuk en lief uitzien, maar wie heeft bedacht dat het daar hoort?

Die vraag werd gesteld op het forum van de Amerikaanse nieuwssite Reddit, en de reacties werden verzameld door the Sun. Uiteindelijk worden er twee belangrijke redenen gedeeld, en voor beide moeten we terug naar het verleden.

Gestrikt

We gaan terug naar de tijd waarin ‘elastiek’ nog een onbekend begrip was. Om je stretch loze onderbroek toch op z’n plek te houden, gebruikten vrouwen vroeger een lint. Dat werd door een oog geregen, aan de bovenkant van het broekje. En op dezelfde plek als waar vandaag de dag een decoratief strikje zit, zou  inderdaad vroeger ook het lint worden gestrikt.

En wat is reden nummer twee? Daarvoor moeten we terug naar de tijd voor de gloeilamp. Vrouwen kleedden zich aan bij kaarslicht, en konden niet goed zien wat nou de voor of achterkant was. De strik wees hen de juiste weg.

Enne, nog steeds kunnen we toch wel eerlijk zeggen! 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over ondergoed met versiersels, of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf een nieuwe sierlijke slip shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je:

https://www.sliponline.nl/j-ampc-dames-tailleslip-met-kant-microfiber.html

https://www.sliponline.nl/nina-von-c-dames-tailleslip-3-pack-kant.html

https://www.sliponline.nl/dorina-dames-slip-5-pack-basic-naomi.html

https://www.sliponline.nl/j-ampc-string-hipster-microfiber-kant-1610-1604.html?id=199256139&quantity=1

https://www.sliponline.nl/dorina-dames-slip-3-pack-basic-naomi-zwart.html

 

Groetjes,

Melanie

[blog-products-28]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter