Wanneer is een bh te klein? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Wanneer is een bh te klein?

26 Oct 2021
door Melanie

De deurbel gaat, de postbezorger staat voor de deur en heeft je pakketje voor je bij wat je bij ons hebt besteld, YES! Je sprint naar de slaapkamer om het pakketje te openen en vist snel je nieuwe bh eruit die je gisteren hebt besteld, passen maar! Wat een pech, hij zit wat strak & voelt niet helemaal lekker. Wat nu, is deze bh te klein? 

Wanneer te klein?

Als de beugel van de bh prikt in de borst, dan is dat een teken dat de beha te klein is: de beugel mag namelijk nooit prikken in de borst. Maar ook als de beugel te ver komt, bijvoorbeeld tot onder de oksel, is de maat niet goed: dan is de bh te groot. Als je beha mee omhoog komt, dan is hij te klein. 

Waarom is het belangrijk om de juiste bh-maat te dragen?

Voordat we ingaan op hoe je kunt zien of je bh te klein is, is het belangrijk om te begrijpen waarom het dragen van de juiste maat zo cruciaal is. Een goed passende beha biedt niet alleen comfort, maar zorgt er ook voor dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen. Hierdoor wordt de kans op pijnlijke schouders, rugklachten en zelfs schade aan het borstweefsel verminderd. Bovendien zorgt een goed passende beha ervoor dat je kleding er beter uitziet en dat je zelfvertrouwen een boost krijgt.

Hoe herken je dat je bh te klein is? Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat je bh te klein is. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  1. Rugklachten: Als je regelmatig last hebt van pijn in je rug, kan dit een teken zijn dat je bh te klein is. Een beha die te strak zit, kan druk uitoefenen op je rugspieren, wat kan leiden tot ongemak en pijn.

  2. Snijdende bandjes: Als de bandjes van je beha in je schouders snijden en rode striemen achterlaten, is dit een indicatie dat je bh te strak zit. De bandjes moeten comfortabel op je schouders rusten zonder in je huid te snijden.

  3. Borsten die uit de cups puilen: Als je borsten uit de cups van je beha puilen, betekent dit dat de beha te klein is. De cups moeten je borsten volledig omvatten zonder dat er weefsel uit steekt.

  4. Rugband die omhoog kruipt: Als de rugband van je beha omhoog kruipt en niet recht op je rug blijft zitten, is dit een teken dat de beha te klein is. De band moet horizontaal en stevig op je rug liggen voor optimale ondersteuning.

  5. Gevoel van beklemming: Als je het gevoel hebt dat je beha te strak zit en je ademhaling belemmert, is het hoogstwaarschijnlijk te klein. Je beha moet comfortabel aanvoelen en je moet vrij kunnen ademen.

De juiste maat kiezen is heel belangrijk

Het dragen van de juiste bh-maat is essentieel voor het comfort, de gezondheid en het zelfvertrouwen van elke vrouw. Door op de bovenstaande tekenen te letten, kun je herkennen of je bh te klein is en of het tijd is om een nieuwe maat te proberen. Neem de tijd om jezelf te meten of laat je adviseren in een lingeriezaak om de perfecte pasvorm te vinden. Je borsten zullen je dankbaar zijn!

Groetjes,

Melanie

[blog-products-18]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter