Wat is geschikt ondergoed voor wandelaars? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Wat is geschikt ondergoed voor wandelaars?

26 Jul 2022
door Melanie

Welk soort ondergoed kun je het beste dragen als je gaat wandelen? Deze vraag kregen we onlangs per mail binnen en daarom dacht ik, ik zal er eens een blogpost over schrijven voor jullie zodat anderen wellicht ook iets aan de tips hebben. Wat kun je het beste dragen tijdens je wandelingen? Slipoline geeft je praktische tips. 

De functie van ondergoed

Je kunt natuurlijk wandelen met gewoon/normaal ondergoed, maar speciaal sportondergoed kan je wandelplezier vergroten. Als je wandelt, zeker als je dit in een stevig tempo doet, ga je zweten. Sportondergoed is gemaakt van materiaal dat transpiratievocht kan afvoeren en bovendien elastisch is, waardoor je er prettiger in kunt bewegen en fijn lange afstanden kunt afleggen.

Sportondergoed zorgt ervoor dat het transpiratievocht vanaf je huid wordt afgevoerd en doorgegeven aan de laag die je boven je ondergoed draagt. Hierdoor blijft je lichaam droog en koel je veel minder snel af. Bovendien heb je minder kans op schuurplekken op je huid, waar je met name bij lange wandelingen last van kunt krijgen. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat de kleding laag die je boven je ondergoed draagt ook voldoende ademt, want anders kan er alsnog geen vocht worden afgevoerd. Daarnaast heeft sportondergoed een isolerende werking. Het zorgt ervoor dat je je lichaamswarmte beter kunt vasthouden.

Praktische tips, tip 1: Het materiaal

Draag ondergoed van het juiste materiaal. Polyester en polypropyleen zijn goede materialen. Ook wol, zoals merinowol, is geschikt. Katoen is dit niet, want dit houdt het vocht juist vast. Gevolg is dat je als je veel zweet je uiteindelijk een natte doek op je lichaam hebt. Niet prettig toch? Er is katoenen ondergoed op de markt dat als sportondergoed wordt verkocht, dus kijk altijd even van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt, zowel bij het onder shirt als de onderbroek. 

Tip 2: De pasvorm

Kies ondergoed dat prettig zit. De kleding mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Als ondergoed te los zit, kan het je zweet niet goed afvoeren en verliest het bovendien zijn isolerende werking. Let dus goed op de maat als je sportondergoed aanschaft. Bekijk ook of er geen naden in de kleding zitten die kunnen irriteren tijdens het wandelen.

Tip 3: Omstandigheden

Kies ondergoed dat bij de weersomstandigheden waarin je gaat wandelen past. Er zijn verschillende soorten ondergoed op de markt: shirts met korte en lange mouwen, broeken met korte of lange pijpen. In de winter en herfst zijn lange mouwen en pijpen prettig. Ook zijn er shirts van verschillende dikten. Dikker ondergoed is vooral prettig bij wandelingen onder of net boven het vriespunt. Bij hogere temperaturen krijg je het in deze kleding al snel te warm.

Tip 4: Boxershort

Zowel voor mannen als vrouwen is een boxershort tijdens het wandelen aan te raden. Je hebt dan minder kans op schuurplekken en pijn in je liezen, omdat de randen van de pijpen niet in je liezen zitten (en gaan schuren).  

Tip 5: Sportbeha

Voor vrouwen is een sportbeha een uitkomst. Een sportbeha is gemaakt van materiaal dat transpiratievocht opneemt en minder snel schuurplekken veroorzaakt. Ook geeft een sportbeha je borsten meer steun tijdens het bewegen. Een goede sportbeha heeft bovendien geen bandjes die in je huid kunnen snijden. 

Tip 6: Welk merk?

Sportondergoed is er in verschillende prijsklassen. Een (sport)onderbroek heb je bijvoorbeeld voor minder dan een tientje, maar ook voor vijftig euro. We verkopen via onze webshop verschillende merken die sportondergoed op de markt brengen. Welk ondergoed van welk merk prettig is, is heel persoonlijk. Zoals we hierboven al aangaven: kijk vooral goed naar het materiaal en de pasvorm. Naarmate je meer sportondergoed koopt weet je ook wat je fijn of minder fijn vind. 

Heb ik je overtuigd en wil je mijn adviezen snel zelf shoppen? Ik heb hier een paar mooie suggesties voor je: 

https://www.sliponline.nl/triumph-sport-bh-tri-action-workout-n.html

https://www.sliponline.nl/bjorn-borg-dames-sport-top-winetasting.html

https://www.sliponline.nl/set-sport-heren-boxer-short-18452.html

https://www.sliponline.nl/ten-cate-secrets-lange-pants.html

https://www.sliponline.nl/bjorn-borg-heren-boxershort-solid-philip-shorts.html

Groetjes,

Melanie

[blog-products-34]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter