Hoe van dat statisch jurkje af te komen? - Sliponline Daisycon Affiliate Marketing
  • Lorem ipsum

Wat te doen aan een statisch jurkje

15 Jul 2020
door Franca Jaspers

Je kent het gedoe ... je bent helemaal in de wolken en klaar om te gaan wanneer je jurkje toch niet zo mooi zit als je dacht. Dankzij dat statische gedoe draagt je jurk niet zoals het hoort. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om hier vanaf te komen.

 

Wat veroorzaakt een statisch jurkje?

Wat veroorzaakt precies een statisch jurkje dat jouw het gevoel heeft dat het jurkje blijft plakken? Statische kleding wordt veroorzaakt door het drogen of dragen van (meestal synthetische) stoffen die elektrische lading verzamelen. Er ontstaat een elektrostatische lading in jouw kleding doordat verschillende stoffen tegen elkaar wrijven. Statische kleding kan een vervelend probleem vormen voor iedereen die zijn kleding in de wasdroger stopt. Hoe kun je het stoppen? De gemakkelijkste en meest effectieve manier om hier van af te komen is gewoon om katoenen of viscose ondergoed of een katoenen of viscose onderjurk aan te doen.

 

Hoe kom je van een statisch jurkje af?

Maar als bovenstaande opties niet lukken dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden: Spuit in het kledingstuk en de benen met een zeer fijne nevel van gedestilleerd water of wrijf de benen in met handlotion.

Als je al op het punt staat het huis te verlaten, probeer dan een metalen kleding hanger over je kleren te laten lopen nadat je ze hebt aangetrokken, omdat hierdoor de statische elektriciteit wordt overgedragen.

Al onderweg?

Al onderweg? Spuit de binnenkant van het kledingstuk en je benen met een beetje haarlak of gewoon water (niet te veel!)

 

Voorkomen van een statisch jurkje

Wat kun je doen om een statisch jurkje voorkomen? Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat er zich een elektrostatische lading in je jurkje ophoopt ... Als je gevoelig bent voor statische elektriciteit, vermijd dan synthetische kleding, want dit is de voornaamste reden. Zoek in plaats daarvan naar natuurlijke vezels, die vocht beter vasthouden (zoals katoen, viscose of tencel).

Gebruik wasverzachter tijdens het wassen, omdat het de wrijving en de kans op een statisch jurkje sterk vermindert en de stoffen een zacht, donzig gevoel geeft. Draag geen droge kleding en probeer synthetische vezels apart te drogen, zodat ze de rest van je kleding niet opladen. Als dit kan is aan de lijn op een droge plek buiten het beste om je kleding te drogen. Ook zijn er antistatische sprays voor je kleding, alleen deze zijn niet zo goed voor het milieu.

 

Hopelijk lukt het zo en heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder.

 

Groetjes Franca

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »