Laden...
 • Lorem ipsum

Wat voor een bh draag je tijdens de zwangerschap?

18 Sep 2023
door Franca Jaspers

Zwangerschap is een tijd van vreugde, verwachting en veranderingen. Terwijl je lichaam zich aanpast aan het groeiende leven binnenin, moet je ook zorg dragen voor je eigen comfort en welzijn. Een van de belangrijkste kledingstukken die je moet aanschaffen tijdens je zwangerschap is je beha. Hieronder lees je waarom de keuze van de juiste bh zo belangrijk is en wat voor soort bh het meest geschikt is tijdens deze bijzondere periode.

Waarom een speciale zwangerschaps-bh?

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam tal van veranderingen, en je borsten zijn daarop geen uitzondering. Voedingsbeha's bedekken je borsten tijdens het voeden, waardoor je je minder ongemakkelijk voelt in het openbaar. Met voedingsbeha's kun je snel borstvoeding geven, zonder te zoeken naar een geschikte plek. Ze bieden een probleemloze borstvoedingservaring, zelfs als je baby plotseling honger heeft. Bovendien bieden ze de nodige ondersteuning aan je zwaardere en gevoeligere borsten tijdens de lactatieperiode. Hier zijn een paar redenen waarom je de juiste bh zou moeten dragen tijdens deze periode:

 1. Verandering in borstomvang: je borsten zullen waarschijnlijk groter worden, soms aanzienlijk, naarmate je zwangerschap vordert. Dit betekent dat je gewone beha's mogelijk niet meer goed passen.
 2. Gevoelige borsten: veel vrouwen ervaren gevoeligheid en pijn in hun borsten tijdens de zwangerschap. Een speciaal ontworpen zwangerschapsbeha kan extra ondersteuning en comfort bieden.
 3. De juiste ondersteuning: de juiste bh tijdens de zwangerschap kan helpen voorkomen dat je borsten gaan hangen na de bevalling en borstvoeding. Het biedt de juiste ondersteuning voor je groeiende borsten.

Welk type bh kan je dragen tijdens de zwangerschap?

Voedingsbeha's zijn ontworpen om extra ondersteuning en comfort te bieden aan moeders die borstvoeding geven. Ze zijn voorzien van sluitingen of haken, zodat de flappen gemakkelijk kunnen worden geopend voor het voeden. Deze beha's zijn essentieel tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode vanwege de constante veranderingen in borstomvang en gevoeligheid.

 1. Zwangerschapsbeha's zonder beugel: deze bh's bieden veel comfort en zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Ze hebben meestal bredere bandjes die extra comfortabel en zijn gemaakt van zacht, rekbaar materiaal dat meegroeit met je lichaam. Ze geven voldoende ondersteuning zonder knellende beugels.
 2. Voedingsbeha's: als je van plan bent borstvoeding te geven na de bevalling, overweeg dan om direct te investeren in voedingsbeha's. Deze bh's hebben handige clips of sluitingen aan de voorkant, waardoor je gemakkelijk je baby kan voeden zonder de bh uit te doen.
 3. Sport-bh's voor zwangerschap: als je actief wilt blijven tijdens je zwangerschap, kan een sport-bh speciaal voor zwangere vrouwen een goede keuze zijn. Ze bieden extra ondersteuning en minimaliseren de impact tijdens het sporten.
 4. Dropcup Voedingsbeha: Deze hebben flappen die je kunt losmaken voor het voeden, terwijl de andere borst bedekt blijft.
 5. Licht Gevoerde Voedingsbeha: Biedt extra ondersteuning en een opgevuld effect zonder de borsten te veel onder druk te zetten.
 6. Voedingsbeha met Kanten Halslijn: Combineert stijl met functionaliteit, ideaal voor speciale gelegenheden.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een zwangerschapsbeha?

Bij het selecteren van de juiste zwangerschapsbeha, let op de volgende factoren:

 1. De juiste maat: zorg ervoor dat de bh goed past en de juiste ondersteuning biedt. Je borsten moeten goed worden ondersteund zonder knelling.
 2. Verstelbare bandjes: kies een bh met verstelbare en comfortabele bandjes, zodat je deze kunt aanpassen naarmate je lichaam verandert.
 3. Ademend materiaal: kies bh's gemaakt van ademend materiaal om overmatig zweten te voorkomen.
 4. Gemakkelijk aan en uit: vooral als je van plan bent om borstvoeding te geven, is het handig om een bh te hebben die gemakkelijk te openen is.

Met een goede bh geniet je meer van je zwangerschapsperiode

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om je comfortabel en zelfverzekerd te voelen. Investeer in kwalitatieve zwangerschapsbeha's die aan je behoeften voldoen, zodat je je kunt richten op de spannende reis die voor je ligt. Een goed passende, ondersteunende bh zal zeker bijdragen aan je welzijn tijdens deze bijzondere periode in je leven waar je van moet kunnen genieten.

Bekijk hier onze voedingsbh's:

https://www.sliponline.nl/magic-voedings-bh-mommy-comfort-nursing-bra.html 

https://www.sliponline.nl/dorina-voedings-bh-may-zonder-beugel.html 

https://www.sliponline.nl/magic-voedings-bh-mommy-comfort-nursing-bra-copy.html

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter