Wat zijn de beste sokken tegen zweetvoeten? - Sliponline
Laden...
 • Lorem ipsum

Wat zijn de beste sokken tegen zweetvoeten?

20 Mar 2021
door Niels Jaspers

Sokken tegen zweetvoeten: het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar ze bestaan echt! Hier kom je te weten welke sokken tegen zweetvoeten werken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf van sokken tegen zweetvoeten? En hoe kun je voorkomen dat je vieze luchtjes ontwikkeld in je sokken en schoenen? Lees snel verder voor het antwoord op al je vragen rondom zweetvoeten.

 

 

Zweten en zweetvoeten

Bij ‘zweten’ en ‘zweetvoeten’ denk je misschien al snel aan vieze luchtjes en ongemakkelijke momenten. Toch is zweten essentieel voor ons lichaam. Transpiratie is eigenlijk geurloos als het ons lichaam verlaat. De vieze luchtjes ontstaan pas, wanneer de voeten warm en vochtig blijven. Vochtige en warme voeten zijn de perfecte plaats voor bacteriën. Het is daarom belangrijk om het juiste materiaal sokken te dragen, zodat je deze nare luchtjes kunt voorkomen.

 

 

Welke sokken helpen tegen zweetvoeten?

 Ben je op zoek naar sokken tegen zweetvoeten? En wil je voorkomen dat er vieze luchtjes ontsnappen, wanneer je je schoenen uittrekt? Dan is het belangrijk dat je bij de aanschaf van een paar sokken let op het materiaal en speciale specificaties van de sokken.

 

 1. Het materiaal

 Heb je snel last van zweetvoeten? Bij de aanschaf van sokken is het dan extra belangrijk dat je let op het materiaal van de sokken. Het is per persoon verschillend welk materiaal het best helpt tegen zweetvoeten. De meest gebruikte materialen bij sokken tegen zweetvoeten zijn katoen, wol, polyester of bamboe. Katoenen sokken dragen koel en deze werken absorberend. Sokken van wol houden koele temperaturen vast, waardoor deze zweetvoeten kunnen voorkomen. Anderen hebben juist baat bij sokken van polyester, omdat dit materiaal vochtafdrijvende eigenschappen heeft. Tenslotte is bamboe een geliefd materiaal tegen zweten. Bamboe neemt vocht eenvoudig op en voert het daarna af. Dit zorgt ervoor dat je sokken en voeten langer droog blijven. Ook heeft bamboe een antibacteriële werking, waardoor de ontwikkeling van bacteriën geen kans krijgt. Zo voorkom je nare luchtjes als je je schoenen uittrekt.

 

 1. Sokken met speciale specificaties

 Waar kun je nog meer op letten bij de aanschaf van sokken tegen zweetvoeten? Sommige sokken hebben bepaalde specificaties, die geschikt zijn voor de behandeling van zweetvoeten. Het gaat hierbij om specificaties als sneldrogende, vochtabsorberende, vochtafdrijvende of antibacteriële eigenschappen. Wanneer je een van deze eigenschappen op het label van sokken ziet staan, weet je dat je een perfect paar sokken tegen zweetvoeten hebt gevonden.

 

 

Wat kun je nog meer doen tegen zweetvoeten?

 Naast de aanschaf van goede sokken tegen zweetvoeten, kunnen nog andere tips helpen bij het voorkomen van zweetvoeten. Hieronder vind je tien tips tegen zweetvoeten.

 

 1. Trek elke dag een schoon paar sokken aan.
 2. Was je sokken op een warmer programma.
 3. Zorg ervoor dat je je voeten iedere dag wast.
 4. Droog je voeten en tenen na het douchen goed af.
 5. Gebruik speciale voeten- of schoenendeodorant.
 6. Je kunt wat talkpoeder in je sok schudden.
 7. Zorg ervoor dat je je schoenen regelmatig afwisselt.
 8. Draag schoenen of zooltjes van echt leer.
 9. Zorg voor je voeten en verwijder zoveel mogelijk eelt (of bezoek eens een pedicure).
 10. Het nemen van een voetenbad, gevuld met zwarte thee, kan helpen bij zweetvoeten.

 

Sokken zoals bamboe sokken of Coolmax sokken zijn perfect hiervoor.

Heb je vragen over de perfecte sokken tegen zweetvoeten? Of heb je na het lezen van de tips tegen zweetvoeten nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij adviseren je graag bij de zoektocht naar sokken tegen zweetvoeten.  

[blog-products-11]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter