Wat zijn Quarter sokken? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Wat zijn Quarter sokken

29 Jan 2024
door Niels Jaspers

Iedereen heeft zijn eigen unieke sokkenstijl - sneakkersokken, footies, crew-cut, halve kuit hoogte, hele kuit... de lijst gaat maar door. Een van onze favorieten? Quarter sokken. Met een middelgrote hoogte zijn quarter sokken ideaal voor wie een hekel heeft aan afzakkende sokken, maar toch wat kuit wil showen. Perfect voor zowel feestelijke als werk gelegenheden, ze zijn veelzijdig en gemakkelijk te combineren. Wat moet je nog meer weten over deze perfecte middenweg? Wij vertellen het je graag.

Wat is de hoogte van quarter sokken?

Quarter sokken zijn speciaal ontworpen om ongeveer 25% van je been te bedekken. Met een hoogte van drie 7,5-8cm zijn ze de ideale optie voor hoge sneakers waar je zoveel geld aan hebt uitgegeven. Als je snel transpireert en liever wat blote benen wilt, dan zijn quarter sokken perfect voor jou. Maar draag ze niet met die flatschoenen waarvan je blaren krijgt (tenzij je echt gaat voor een specifieke look) - ze zijn iets hoger dan sneakersokken en passen beter bij sneakers en laarzen.

Kies uit ons assortiment Crew en Quarter sokken! Perfect voor elke gelegenheid, met een comfortabele pasvorm en hoogwaardige materialen.

Quarter sokken mogen niet verward worden met hun oudere broertje, de crew sok. De crew sok is ongeveer twee keer zo hoog als de quarter sok en heeft een lengte van 15cm. Deze casual sokken hebben een geribbelde rand bovenaan de enkel. Hun medium lengte maakt ze geschikt voor alle seizoenen of activiteiten. Of je ze nu draagt in je wandelschoenen of gewone laarzen voor een onzichtbare look, of laat ze uitsteken uit je sneakers om een statement te maken, deze crew sokken zijn veelzijdig en comfortabel.

Hoe draag je Quarter sokken?

Quarter sokken zijn ideaal voor momenten waarop je meer dekking wilt dan een normale sneaker sok. In tegenstelling tot sneakersokken zullen ze niet wegglijden in sneakers of enkel laarzen. Door hun hoogte bieden ze totale bedekking, wat blaren en schuren voorkomt ook op je hiel en achillespees. Ze zijn ook een geweldige optie voor formele broeken, wanneer je een doorlopende uitstraling wilt creëren van schoen tot broekspijp - geen blootliggende enkels bij deze quarter sokken.

Op zoek naar je volgende paar favoriete enkelsokken? Zoek niet verder! Onze enkelsokken zijn verkrijgbaar in mooi basic kleuren en prints.

Bekijk hier al onze Quarter sokken

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter