Laden...
  • Lorem ipsum

Welk ondergoed past het beste bij jouw lichaamstype en kledingstijl

10 Apr 2023
door Franca Jaspers

We kunnen het niet ontkennen: ondergoed is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of we nu een casual outfit dragen of ons klaarmaken voor een speciale gelegenheid, het juiste ondergoed kan wonderen doen voor onze lichaamsvorm en zelfvertrouwen. Maar hoe kies je welk ondergoed het beste bij jouw lichaamstype en kledingstijl past? In deze blogpost delen we handige tips en tricks om jouw perfecte match te vinden!

Waarom het juiste ondergoed belangrijk is

Niet alle vrouwen zijn bewust van het feit dat er verschillende types ondergoed bestaan die geschikt zijn voor verschillende lichaamsvormen en kledingstijlen. Het is belangrijk om het juiste type ondergoed te dragen, omdat het je comfortabel kan laten voelen en ervoor kan zorgen dat je je beter concentreert op wat je aan het doen bent. Ondergoed moet ook mooi uitzien, dus als je niet weet welk type ondergoed bij je past, is dit artikel perfect voor jou!

De verschillende lichaamstypes voor ondergoed

  • Rond: als je rondere vormen hebt, kies dan voor ondergoed dat je taille slanker maakt. Een goede keuze is een nauwsluitende slip met hoge tailleband. Dit zorgt ervoor dat je buik en love handles minder zichtbaar zijn. Een bh met vulling is ook een optie om je borsten wat meer lift te geven.
  • Smal: als je smallere vormen hebt, kies dan voor ondergoed wat je curves accentueert. Een push-up BH of een slip met franjes zorgt ervoor dat je er sexy uitziet.
  • Atletisch: als je atletische vormen hebt, kies dan voor ondergoed wat de nadruk legt op je borst en billen. Een balconette bh of een string geeft je de juiste verhoudingen en maakt je lichaam mooi in balans.

Hoe kies je het juiste ondergoed op basis van je lichaamstype?

De eerste stap is het bepalen van je lichaamstype. Ga na of je benen, armen en/of buik slanker zijn dan je heupen en/of billen. Als dit zo is, ben je een A-type. Hebben je heupen en/of billen dezelfde omtrek als de rest van je bovenlichaam? Dan ben je een X-type. Is je bovenlichaam slanker dan je heupen en/of billen? Dan ben je een V-type.

Vervolgens kun je kijken naar de pasvorm van het ondergoed. Een goede pasvorm is essentieel voor comfortabel ondergoed, dus let hier goed op! Als je een A-type bent, wil je misschien eens kijken naar bandjes beha's met vulling in de cups om volume toe te voegen aan de bovenkant. Deze beha's helpen ook om eventuele oneffenheden in het decolleté te verbergen.

Een balconette beha geeft je ook meer volume, waardoor je diep decolleté krijgt dat je aantrekkelijk maakt en de nadruk van de heupen weghaalt.

V-types kunnen het beste kiezen voor beha's met bredere schouderbandjes die bijdragen aan extra steun en comfort, terwijl hogere cuts meer veelzijdigheid bieden als het gaat om de verschillende outfits. Daarnaast zal een push-up of vullende beha perfect zijn om je boezem in evenwicht te brengen met je heupen. X-types willen misschien eens proberen een slipje dat is ontworpen voor middelgrote vrouwen, zoals high-waist shorts of hipsters. Deze stukken voegen volume toe aan je figuur, waardoor je een prachtige hourglassshape krijgt!

Hoe kies je het juiste ondergoed op basis van je kledingstijl?

Wanneer je kiest voor ondergoed, is het belangrijk om te weten welke soort kleding je draagt. Je wilt namelijk dat het ondergoed goed past bij de rest van je outfit. In dit artikel lees je hoe je het perfecte ondergoed uitkiest op basis van je kledingstijl.

Tips voor het selecteren van het juiste ondergoed voor elke gelegenheid

Het kiezen van het juiste ondergoed is niet altijd eenvoudig. Dit wordt vaak vergeten, maar het is een belangrijk detail dat kan helpen je outfit de finishing touch te geven. Er zijn veel verschillende soorten ondergoed om uit te kiezen, dus hoe weet je welk type bij welke gelegenheid past? Hier zijn een paar tips:

  • Als je simpel wit of donker ondergoed draagt, kun je beter kiezen voor eenvoudige stukken die niet opvallen. Denk aan strakke slips of hipsters in effen kleuren.
  • Als je outfits met prints of felle kleuren draagt, probeer dan iets te vinden wat een contrast vormt met wat je aan hebt. Een goede optie is hierbij een setje in een effen kleur, zoals zwart of wit.
  • Wil je graag sexy lingerie dragen? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval is het belangrijk om stukken te selecteren die goed bij jouw figuur passen, zodat je je mooi en comfortabel voelt.
  • Als het gaat om sportondergoed, is het belangrijk dat je stukken kiest die beweging ondersteunen tijdens het sporten. Kies stukken die ademen en goed aansluiten op je lichaam.
  • Ga van tijd tot tijd voor een meer neutrale look door bijvoorbeeld een dezelfde kleur onderbroek en sokken te dragen. Dit is subtiel en geschikt voor verschillende gelegenheden.

De juiste keuze maken

Of je nu een A-lijnrok, skinny jeans of een strakke jurk draagt: het is belangrijk dat je ondergoed de juiste pasvorm heeft. Het moet niet te strak zitten, maar ook niet te los. Je wilt niet dat je ondergoed in je kleding gaat zitten of dat er lijnen door je kleding te zien zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste maat en stijl van ondergoed te kiezen die bij jouw lichaamstype en kledingstijl past.

[blog-products-19]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter