Welke bh draag je tijdens de zwangerschap? - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Welke bh draag je tijdens de zwangerschap?

8 Sep 2021
door Melanie

Wat is een zwangerschaps bh?

Je bent zwanger en zoals bij iedere zwangere vrouw begint de buik week na week meer te groeien. Maar nu zal het menig vrouw ook opvallen dat niet alleen de buik groeit tijdens de aftellende maanden/weken, ook je borsten kunnen een aardige boost krijgen. Dit komt door hormonen die je borsten voorbereiden om borstvoeding te geven. Vanaf de 4e week van je zwangerschap kun je al last krijgen van gevoeligere & pijnlijkere borsten.   

Het is tijdens je zwangerschap belangrijk om een bh te dragen die goede ondersteuning bied voor je borsten, je lichaam heeft veel te voorduren tijdens je zwangerschap dus je moet goed voor je lijf zorgen deze weken. De uitkomst: een zwangerschapbh, ook wel meegroei-bh genoemd.

Deze bh is gemaakt van een rekbare stof. Elastische materialen zitten comfortabeler bij een gevoelige huid. De bh heeft bredere bandjes om je veranderende borsten tijdens de zwangerschap te ondersteunen. Een zwangerschapsbh heeft meerdere verstelbare haakjes zodat hij goed in je omvang kan meegroeien. 

                                 

 

Hoeveel maten groeien je borsten tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kunnen je borsten een aardige boost krijgen. Het is gebruikelijk dat je borsten aan het einde van de zwangerschap 2 cupmaten groter zijn. Tijdens een groeispurt kan je last krijgen van jeuk en striae. 

Hoe kun je zien hoe groot je borsten worden?

Iedere vrouw is anders dus het is moeilijk te zeggen hoe je borsten eruit zien tijdens het verloop van je zwangerschap maar ongeveer groeien je borsten 2 cupmaten. Je bandmaat zal waarschijnlijk ook groter worden, omdat je ribbenkast zicht uitzet om ruimte te maken voor de baby. 

Wanneer is het tijd om een zwangerschapsbh aan te schaffen?

over het algemeen is het zo: als je normale bh niet meer past of fijn zit, is het tijd voor een zwangerschappsbh. Je zal snel merken dat het een betere ondersteuning geeft door het elastische materiaal en de rekbare bandjes. 

De juiste zwangerschapsbh vinden

Het is belangrijk dat de bh goede comfort bied en een fijne pasvorm heeft. Tevens hier nog een handige checklist: 

- Koop de bh niet te strak: een zwangerschapsbh die te strak zit, zit niet fijn. Tevens kan het melkkliertjes afknellen, en dat wil je niet als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven. 

- Ga je een zwangerschapsbh passen, maak de bh dan vast op het strakste haakje. Dan heeft het bandje gedurende de zwangerschap ook de ruimte om mee te groeien met je buik. Passen er nog 2 vingers tussen het bandje en je lichaam? Dan heb je de juiste maat die bij jou past gevonden.

- Trek de bh aan en leg je hand op je borsten, past je hand in de cup zonder dat het vervelend zit? Dan is de maat goed en kan de bh nog voldoende mee groeien met je borsten. 

- Kijk bij het kopen van een zwangerschapsbh naar een bh met brede bandjes en brede haakjes, dit bied de beste ondersteuning.

- Vergelijk verschillende bh's met elkaar, zo weet je zelf welke je het fijnste vind zitten qua pasvorm en merk.

- Tijdens je zwangerschap kan je huid erg gevoelig worden, let dus bij het passen ook op eventuele naden. De kleinste naden kunnen al voor irritatie zorgen op de huid wat vervelend is bij het dragen van de bh. Er zijn ook naadloze bh's, deze zijn aan te raden als je een gevoelige huid hebt.

- Wil je een bh met beugel kopen? Koop dan een bh met beugel die goed om je borst zit en nergens in steekt, dit kan namelijk melkkliertjes verstoppen. De meeste zwangerschap bh's hebben een flexibele beugel zodat deze mee rekt met je pasvorm, niet knelt en de juiste ondersteuning geeft. 

- 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Mocht je dus twijfelen over de juiste maat, vraag dan advies aan een verkoopmedewerkster. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je helpen om de juiste maat te vinden. 

Wat kost een zwangerschapbh?

Wat de bh kost dat hangt vaak af van welk merk je kiest en welk type. Een zwangerschapsbustier, soort sport bh en een eenvoudige voorgevormde bh heb je al gauw voor rondom de 20/40 euro. Beter ondersteunende varianten met mooie prints en kanten randjes en toevoegingen, kosten doorgaans rondom de 50/70 euro.

Wat is het verschil tussen een zwangerschapsbh of voedingsbh?

Vaak wordt een voedingsbh verward met een zwangerschapsbh, wat is het verschil? Een zwangerschapsbh draag je voor de groeiende borsten tijdens de zwangerschap. Een voedingsbh is ideaal om na de bevalling te dragen voor het geven van borstvoeding, maar kun je ook al prima dragen tijdens de zwangerschap.

                                       

Heb ik een voedingsbh nodig?

Het wordt geadviseerd om pas na de bevalling een voedingsbh te kopen, omdat je borsten dan niet meer zo hard groeien als tijdens je zwangerschap. Echter door de nestel drang willen veel vrouwen alles al op orde hebben en kopen ze al een voedingsbh tijdens de zwangerschap zodat de bh al voor het grijpen ligt tijdens de kraamperiode. 

Hoeveel zwangerschapbh's heb je nodig? 

Over het algemeen is het handig om minimaal 2 bh's in je kast te hebben liggen. Zo kan je als een bh in de was zit, een andere zwangerschapbh of voedingsbh door dragen. 

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over welke maat zwangerschapsbh je het best kunt dragen? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf een zwangerschapsbh of voedingsbh shoppen? Klik hier voor onze uitgebreide collectie. 

 

Groetjes, Melanie

[blog-products-46]

 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter