Laden...
  • Lorem ipsum

Welke bh na bestraling?

25 Jun 2023
door Melanie

De beste bh's na bestraling: comfort en ondersteuning voor gevoelige huid

Na bestraling kan de huid van de borst gevoelig, geïrriteerd en kwetsbaar zijn. Het is belangrijk om een bh te dragen die zorgt voor comfort en ondersteuning zonder extra druk of wrijving op de bestraalde gebieden. In deze blog bespreek ik de beste bh-opties voor vrouwen na bestraling, die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een gevoelige huid.

Bh opties na een bestraling

  1. Zachte katoenen bh: een zachte katoenen bh is een uitstekende keuze na bestraling. Katoenen stoffen zijn natuurlijk ademend en hypoallergeen, wat helpt om irritatie en jeuk te verminderen. Zoek naar bh's zonder naden of met platte naden om wrijving te minimaliseren. Verstelbare bandjes en sluitingen zorgen voor een goede pasvorm zonder ongemak.
  2. Voorsluiting bh: een bh met een voorsluiting is handig na bestraling, omdat het gemakkelijker is om aan en uit te trekken zonder de bestraalde huid te belasten. Kies een bh met een zachte sluiting om wrijving te voorkomen. Zoek naar modellen die extra zacht gevoerd zijn aan de binnenkant om het comfort te verbeteren.
  3. Bh zonder beugels: vermijd bh's met beugels na bestraling, omdat deze extra druk kunnen uitoefenen op de gevoelige huid en het genezingsproces kunnen vertragen. In plaats daarvan kun je kiezen voor bh's zonder beugels die nog steeds voldoende ondersteuning bieden. Zoek naar bh's met brede, zachte elastische banden die de borsten op hun plaats houden.
  4. Sport-bh: een sport-bh kan een goede optie zijn na bestraling, vooral tijdens de herstelperiode. Sport-bh's bieden vaak extra ondersteuning en compressie, wat comfortabel kan zijn voor gevoelige borsten. Kies een sport-bh gemaakt van zachte, ademende stoffen zoals katoen of bamboe, en vermijd modellen met te strakke elastische banden.
  5. Postoperatieve bh: een postoperatieve bh kan ook geschikt zijn na bestraling, omdat deze speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een gevoelige huid en geopereerde borsten. Deze bh's bieden zachte ondersteuning, zijn vaak verstelbaar en hebben brede schouderbanden om het comfort te maximaliseren. Kies een postoperatieve bh gemaakt van zachte, ademende materialen.

Het dragen van de juiste bh na bestraling is essentieel voor comfort en het bevorderen van het genezingsproces. Kies voor zachte katoenen bh's, bh's met een voorsluiting, bh's zonder beugels, sport-bh's of postoperatieve bh's om te zorgen voor comfort en ondersteuning van de gevoelige huid. Vergeet niet om zelf te ondervinden wat het beste is voor jou en wat goed bij je past. 

Waarom heb je een andere bh nodig na een bestraling?

Na een operatie is het gebruikelijk om een bestraling te ondergaan. Deze bestraling kan de huid en het wondgebied nog gevoeliger maken, vooral na de operatie. Daarom is het belangrijk om een zachte en geschikte beha te dragen die perfect is voor deze periode. Het beste is om er een te kiezen met naadloze binnenzijde, om schuring op de huid te voorkomen. Ook moet deze voldoende compressie bieden om eventueel vochtvorming tegen te gaan.

  • Zachtheid
  • Naadloos dessin, dus geen irriterende naden
  • Functioneel boven design

Welke maat bh heb je nodig?

Na een bestraling kan het ooit lastig zijn om te kijken wat voor maat je nodig hebt, maar wij adviseren om je normale maat gewoon aan te houden. Dit omdat je normale maat de beste ondersteuning zal bieden en hierdoor zul je ook de minste wrijving hebben omdat de bh goed aansluit. Een te grote maat zal juist eerder gaan irriteren, omdat de borsten dan minder goed ondersteund worden.

Wil je meer weten over onze collectie bh's en/of advies over de maat, pasvorm of kleur? Onze klantenservice is altijd bereikbaar, via de chat, mail of telefoon.

Meteen mijn adviezen voor het vullen shoppen?

[blog-products-59]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter