Laden...
  • Lorem ipsum

Welke bh maten zijn hetzelfde?

8 Mar 2023
door Melanie

Het kan soms verwarrend zijn om te begrijpen welke bh maten gelijkwaardig zijn, vooral als je winkelt bij verschillende merken of in verschillende landen. In deze blog heb ik een korte gids voor jullie samengesteld om je te helpen begrijpen welke maten overeenkomen:

  • Een 70A is hetzelfde als een 75AA en een 80AAA.
  • Een 75A is hetzelfde als een 80AA en een 85AAA.
  • Een 80A is hetzelfde als een 85AA en een 90AAA.
  • Een 85A is hetzelfde als een 90AA en een 95AAA

Zo gaat dit ook door bij de grotere cupmaten (dus een 85C is hetzelfde als een 90B qua cupmaat), let er dan op dat alleen de cupmaat hetzelfde is! Niet de gehele bh is hetzelfde.

Bij grotere cupmaten is de verhouding van de bandmaat en de cupmaat belangrijker, dus het kan moeilijker zijn om exacte overeenkomsten te vinden. Bovendien kunnen de maten per merk verschillen, dus het is altijd het beste om de maattabel van het specifieke merk te controleren voordat je een aankoop doet.

Hoe meet je jouw bh maat op?

Het is ook een goed idee om jezelf regelmatig op te meten, aangezien je lichaam kan veranderen en je bh-maat daardoor ook kan veranderen. Om meer te lezen over het opmeten van jouw bh maat kun je hier kijken (klik hier). Wil je meer weten over onze collectie bh's en/of advies over de maat, pasvorm of kleur? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via de chat, mail of telefoon. 

Hoe je jouw vergelijkbare (zustermaten) kunt vinden voor bh's

Hoe vind je dan jouw 'zuster maat' of vergelijkbare maat? Je kunt jouw twee naastgelegen zustermaten vinden door (1) één maat groter te gaan met de omvang en één maat kleiner met de cup, of (2) één maat kleiner te gaan met de omvang en één maat groter met de cup. 

Weet je niet zeker welke bh-maat je hebt? Geen probleem! Zoek gewoon op wat je huidige maat is en kijk in dezelfde rij voor je 'zusjes' maten. Bijvoorbeeld, als je normaal een 75C draagt, zijn jouw zustermaten 70D, en 80B. 

Zuster maten zijn geweldig omdat ze de sleutel zijn tot een perfect passende bh, ook al lijkt dit misschien tegenstrijdig. Stel dat je een 80B draagt en de cups goed passen, maar de band te strak is. Het ligt voor de hand om te denken "ik ga gewoon een maatje groter proberen, een 85B." Maar hierbij zal je waarschijnlijk merken dat de cups te groot zijn, daarom kun je dan dus beter kiezen voor een 85A, dan is de omtrek wat ruimer maar de cup hetzelfde. Hieronder zie je de tabel, wanneer het vakje eenzelfde kleur heeft als een ander vakje dan is de cupmaat hetzelfde. Zo heeft 80C dezelfde cupmaat als 75D.

Meteen een nieuwe bh shoppen?

Hieronder deel ik een aantal leuke tips voor je, misschien zit er iets voor je bij. 

 

[blog-products-18]

 

Groetjes,

Melanie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter