Microfiber: Wat is het? En alles wat je erover wilt weten. - Sliponline
 • Lorem ipsum

Microfiber: Wat is het? En alles wat je erover wilt weten.

6 Feb 2021
door Franca Jaspers

Veel mensen zweren bij microfiber ondergoed. Microfiber ondergoed is erg zacht. Daarnaast zorgt microfiber voor draagcomfort, waardoor je nauwelijks doorhebt dat je het draagt. Microfiber wordt ook vaak gebruikt voor sportondergoed en sportkleding. Maar wat is microfiber? Waar wordt het van gemaakt? Wat zijn de voor- en nadelen van dit materiaal? En hoe moet je jouw producten van microfiber wassen?

 

Wat is microfiber? En waar wordt het van gemaakt?

 Microfiber is een zachte en lichte stof, die vaak wordt gebruikt voor onderkleding, zwemkleding en sportkleding. De stof staat bekend om zijn zachtheid, draagcomfort en absorberend vermogen. Daarnaast is het een erg lichte en elastische stof.

 

De stof microfiber, ook wel microvezel genoemd, bestaat uit een dunne, synthetische vezel, die wordt gemaakt van een mix van polyester, polyamide of nylon met elastaan. Microfiber kan van verschillende synthetische materialen worden gemaakt. De microvezels zijn extreem fijn en hebben een enorm kleine doorsnede. Dit maakt de stof erg licht. 

 

De voor- en nadelen van microfiber

 Microfiber ondergoed is de laatste tijd erg populair. De stof is zacht en van lichte kwaliteit. Hierdoor zit microfiber ondergoed comfortabel en tekent het niet af onder kleding. Je zult nauwelijks doorhebben dat je het draagt. Daarnaast is microfiber ondergoed ideaal materiaal voor sportondergoed en -kleding, omdat het geen vocht doorlaat. Zo heb je weinig last van transpiratie en gaat het ook niet irriteren of schuren. Een nadeel van de stof is dat je er overgevoelig voor kunt zijn, omdat het een synthetische stof is. Ook kan de stof wat kouder aanvoelen, dan bijvoorbeeld katoen. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van microfiber.

 

Voordelen 

 • Zachte stof
 • Comfortabel: je hebt nauwelijks door dat je het draagt.
 • Lichte kwaliteit
 • Rekbare stof
 • Goede pasvorm
 • Onzichtbaar onder (strakke) kleding.
 • Droogt snel
 • Sterk en duurzaam
 • Ideaal materiaal voor sportondergoed en -kleding.

 

Nadelen 

 • De stof kan soms koud aanvoelen.
 • Mensen met een zeer gevoelige huid kunnen soms op synthetische stoffen reageren.

 

Hoe moet je microfiber wassen?

 Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je microfiber producten. Het is daarom belangrijk dat je de wasvoorschriften volgt. Hoe moet je microfiber wassen? Microfiber is een sterke en duurzame stof, die niet snel krimpt. Hierdoor kun je je microfiber producten wassen tot 40 graden. Wanneer je warmer dan 40 graden wast, kan dit zorgen voor verkleuring. Een temperatuur van maximaal 40 graden zorgt voor een optimaal behoud van het materiaal en de kleuren. Het advies voor gekleurde synthetische materialen is om bij de eerste keer wassen een kort programma te spelen. Dit voorkomt doorlopen of afgeven van verschillende kleuren. Het gebruik van wasverzachter wordt afgeraden. Wasverzachter kan de microvezels of het absorberend vermogen aantasten.

 

Een bijkomend voordeel is dat de stof microfiber snel droogt. Deze zal al bijna droog zijn, wanneer deze uit de wasmachine komt. De droger is dus overbodig. Daarnaast kan de warmte van de droger de elastische eigenschappen van de stof uitdrogen. Wil je toch gebruik maken van een droger? Kies dan een van de laagste standen.

 

Heb je nog vragen over de stof microfiber? Laat een reactie achter of neem contact op met onze klantenservice. Wij kunnen je helpen met al je vragen over microfiber. Of bekijk al ons microfiber ondergoed.

[blog-products-44] 

Reacties
Hanne van Hees
9 Dec 2022
Ik ben heel secuur en houd van wit ondergoed. Ik ben strikt in het scheiden van kleur bij het wassen.<br />
Ik heb wit microfiber ondergoed dat na enkele keren wassen grijs is geworden. Ik scheid altijd alle kleuren dus alleen wit bij wit.<br />
Gebruik wasmiddel, Ari&euml;l, voor de witte was en was microfiber ondergoed op 40 graden. <br />
Is er een verklaring voor? Enkele jaren geleden had ik dit niet.<br />
Mvg Hanne
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »